Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα!!

Στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα!
Τη δημιουργία μίας δεύτερης ομάδας εξετάζουν στον Ολυμπιακό, όπως συμβαίνει στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα Β’.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος», αυτό είναι το σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να κάνει περισσότερη ανταγωνιστική την ομάδα του.

Η δεύτερη ομάδα των Πειραιωτών θα βοηθάει στη σταδιακή ενσωμάτωση των νεαρών ποδοσφαιριστών ή των παικτών που έρχονται από το εξωτερικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μία ομάδα που θα μπορεί να παίξει σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, χωρίς να υπάρχει ένα διάστημα προσαρμογής των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας σκέφτονται πως αντί να παίρνουν έναν νεαρό παίκτη και να τον παραχωρούν ως δανεικό σε κάποια άλλη ομάδα, θα μπορούσαν να τον έχουν στις τάξεις του συλλόγου και να παρακολουθείται από ένα ικανό τεχνικό επιτελείο και από τους γιατρούς, οι οποίοι θα στηρίζουν τις προσπάθειές του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που παίζουν σε διάφορες ομάδες δεύτερης ταχύτητας σε σχέση με τον Ολυμπιακό και θα μπορούσαν να παίζουν στη Football League και να προετοιμάζονται να καλύτερα για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών.

Στην Ελλάδα δεν είναι θεσμός των «ομάδων Β’» όπως συμβαίνει στην Ισπανία, όμως ο Ολυμπιακός θέλει να ανοίξει τον δρόμο.

Εάν τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα της χώρας δεν ανταποκριθούν στο σχέδιο του Μαρινάκη, τότε εκείνος εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει μία ομάδα από χαμηλή κατηγορία και να την ανεβάσει στη Β’ Εθνική και να παρακολουθούνται από εκεί οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

  Την απόφαση να στείλουν έναν σκάουτερ για περίπου έναν μήνα για να παρακολουθεί ταλέντα στην Α’ και Β’ εθνική της Αργεντινής έχουν λάβει στον Ολυμπιακό. Αυτό θα συμβεί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες «κατασκοπευτικές» αποστολές των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια.

  Από την Παρασκευή ο Ρόι Κάρολ άρχισε ειδική θεραπεία με ενέσεις που ήρθαν κατεπειγόντως από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική αγωγή που θα ακολουθήσει ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας επαναφέρει κατά 60% πιο γρήγορα τον μυ του αθλητή από τον προβλεπόμενο χρόνο. Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να προλάβει να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα με τη Μέταλιστ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: