Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σάντος: «Όταν έρθει η ώρα»

Σάντος: «Όταν έρθει η ώρα»
Κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον του στην Εθνική ομάδα κράτησε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου για το φιλικό με το Βέλγιο. «Θα αποφασίσω όταν έρθει η ώρα» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός που αποκάλυψε πως ο Ορέστης Καρνέζης θα αγωνιστεί ως βασικός.

«Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη. Θα αποφασίσω όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής ερωτώμενος για το μέλλον του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φιλικό τεστ της Εθνικής, τις ομάδες και τον κόσμο της Κρήτης αλλά και τις επιλογές του σχετικά με το EURO.

Για το Βέλγιο είπε:

«Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Τόνισα στους παίκτες μου ότι οι Βέλγοι διαθέτουν παίκτες που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους, είναι γρήγοροι και επικίνδυνοι. Πρεσάρουν πολύ και είναι μια ομάδα που σεβόμαστε. Μοιάζουν αρκετά με εμάς στον τρόπο που αγωνίζονται. επιλέγουμε δυνατούς αντιπάλους σαν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στους ομίλους. Δίνουμε αυτό το φιλικό για να δούμε που πήγαμε καλά και που όχι, έτσι ώστε τον Μάιο, στην προετοιμασία μας να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις».

Για τους παίκτες του Βελγίου που ξεχωρίζει:

«Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Μποκανί, Λουκάκου και Αζάρ. Αυτό δε έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο ότι είναι μια συμπαγής ομάδα».

Σχετικά με την ενδεκάδα του αγώνα με το Βέλγιο, αποκάλυψε μόνο ποιος θα είναι ο τερματοφύλακας:

«O Ορέστης Καρνέζης θα είναι βασικός στο ματς με το Βέλγιο, αλλά δεν θα μοιραστώ μαζί σας στους άλλους δέκα».

Σχετικά με την τελική επιλογή των ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στο EURO 2012 τόνισε:

«Αρκετοί από αυτούς που είναι εδώ μαζί μας θα είναι στην τελική 23άδα. Η τελική επιλογή πάντως θα γίνει από ένα γκρουπ 30-35 παικτών τους οποίους και παρακολουθούμε. Προκύπτουν όμως προβλήματα, όπως ο τραυματισμός του Ζαραδούκα, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορούσα να υπολογίζω. Πολλοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση θα είναι και στα τελικά. Έχουν ήδη κριθεί σε πολλά παιχνίδια και ανάμεσα από αυτούς θα βγει η αποστολή, εκτός κι αν κάποιος άλλος με εντυπωσιάσει με την απόδοσή του».

Για τις δύο ομάδες της Κρήτης που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα και το αν πρόκειται να καλέσει στην Εθνική ομάδα κάποιον παίκτη, δήλωσε:

«Καταρχάς συγχαρητήρια σε ΟΦΗ και Εργοτέλη για την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Έχω συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία καλώ παίκτες στην Εθνική και αν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που θέτω, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα».

Για τον κόσμο του Ηρακλείου:

«Έχουν βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν και το ίδιο ελπίζω να κάνουν και αύριο. Πάντως, η αγάπη τους ήταν ένας από τους λόγους που επιλέξαμε το Ηράκλειο για να διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι. Όσοι έρθουν στο γήπεδο και ελπίζω να έρθουν και να γεμίσουν το γήπεδο θέλω να βοηθήσουν και τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: