Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει "εργοτάξιο"

Για τον Τομ Γουόρνερ και τον Τζον Χένρι, ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, το πρώτο τρόπαιο στη θητεία τους στον αγγλικό σύλλογο δεν μπορούσε παρά να είναι ιδιαίτερο. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Παραμένει "εργοτάξιο"
Για τον Κένι Νταλγκλίς και τη συμπλήρωση της συλλογής τροπαίων ως προπονητής σε ό,τι αφορά τις αγγλικές διοργανώσεις επίσης.
Για τη Λίβερπουλ δεν επιτρέπεται να είναι κάτι περισσότερο από μία όμορφη στιγμή και η παύση εξαετούς αναμονής για λίγο ασήμι. Δυστυχώς, η επιτυχία επί της Κάρντιφ δεν σημαίνει τόσο πολλά όσα άφησε να εννοηθούν ο Στίβεν Τζέραρντ περί ολικής αντεπίθεσης. Τα έχει πει και άλλες φορές αυτά, χωρίς να επιβεβαιωθεί.
Επί της ουσίας, το μόνο που απέτρεψε η κατάκτηση του τροπαίου ήταν περίπτωση κατάρρευσης, όπως η Αρσεναλ μετά το δικό της χαμένο τελικό του Κάρλινγκ Καπ εναντίον της Μπέρμιγχαμ, και αυτό που χάρισε ήταν ώθηση για τους πραγματικούς στόχους.
Η Λίβερπουλ υποχρεούται να διεκδικήσει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος ώστε να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επτά βαθμούς απέχει με παιχνίδι λιγότερο σε σεζόν που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Και να το θυμίσουμε. Οι ιδιοκτήτες της είναι Αμερικανοί. Θα βάλουν περισσότερα χρήματα όταν θα δουν προϋποθέσεις επιστροφής αυτών.
Αν η Λίβερπουλ παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, η επένδυσή τους το καλοκαίρι θα είναι μικρότερη απ' αυτήν με τους «κόκκινους» προ των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η άνεσή τους να δώσουν κάποιον ή κάποιους μισθούς μεγαλύτερους σε ποδοσφαιριστές θα είναι μεγαλύτερη και φυσικά ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής θα βλέπουν πολύ πιο θετικά την προοπτική μετακόμισης στο «Ανφιλντ» με το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Λίβερπουλ παραμένει «εργοτάξιο» σε ό,τι αφορά το μέλλον της και το Κάρλινγκ Καπ δεν σημαίνει πως έκανε και κάτι τρομερό για την ανύψωση του κτιρίου που οραματίζεται.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: