Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ντον Κορλεόνε και η επιλογή του σωστού πολιτικού!!

Το ότι ο κόσμος δεν έφταιγε για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας είναι σαφές. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Ο Ντον Κορλεόνε και η επιλογή του σωστού πολιτικού
Ο μέσος πολίτης σε κάθε χώρα του κόσμου αγνοεί όρους όπως PSI και CDS, πόσο μάλλον δεν έχει άποψη αν τα νούμερα είναι μεγάλα ή μικρά. Επίσης, είναι ηλίθιο να ρίχνεται βάρος στον κόσμο επειδή δεν καταλάβαινε ότι ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του. Αν αύριο εδώ στην εφημερίδα μού έδιναν αύξηση 1.000 ευρώ, δεν θα καθόμουνα να σκεφτώ μήπως πρέπει να την απορρίψω επειδή θα επηρέαζε το ισοζύγιο πληρωμών. Θα τα έπαιρνα, θα σκεφτόμουνα ότι για να τα δίνουν τα έχουν και, αν μου έλεγαν ότι οι πωλήσεις κάθε βδομάδα ανεβαίνουν, θα παράγγελνα και το τελευταίο μοντέλο Cayenne.
Το λάθος έγινε από τους πολιτικούς που χειρίστηκαν τα οικονομικά της Ελλάδας από την εποχή που μπήκαμε στο ευρώ, όταν για να βγαίνουν και να ξαναβγαίνουν δανειζόντουσαν χρήματα που μαζί με τους τόκους ήταν αδύνατον να αποπληρωθούν. Τα ονόματά τους είναι γνωστά, είναι αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Αλλωστε το δημοκρατικό πολίτευμα φτιάχτηκε για στοιχειωδώς ευφυείς ανθρώπους που ξέρουν πότε να ψηφίσουν και πότε να μαυρίσουν.
Ποιους; Θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα και ως πρώτο τρόπο επιλογής προτείνω έναν ανάλογο με αυτό που έβρισκε τους προδότες ο Ντον Κορλεόνε στον «Νονό». Οπως είχε πει στον Μάικλ ότι ο προδότης θα είναι εκείνος που θα του φέρει την πρόταση για ανακωχή, έτσι και ο απατεώνας πολιτικός θα είναι εκείνος που θα πει ότι ξέρει ένα κόλπο για να βρεθούν χρήματα, με την Ελλάδα να παραμένει όπως έχει. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν δεν βρεθεί ένας πολιτικός να πείσει ότι έχει σχέδιο και τους ανάλογους συνεργάτες για να το υλοποιήσει.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τέτοιο χάλι που δεν θα μπορούσε να οργανώσει όχι διάσωση της οικονομίας αλλά μεθύσι σε ταβέρνα, η Ν.Δ. έχει μόνο σχέδιο να μην κάνει λάθος και δεν βγει κυβέρνηση, το ΚΚΕ να κάνει την Ελλάδα κάπως που δεν θα μοιάζει στην Κούβα ούτε στη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχει ακόμα βρει με τι θα μοιάζει, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα θέλει αμέσως εκλογές για να πάρει τις έδρες από το υψηλό ποσοστό του όπως ο ατζαμής τζογαδόρος που έπιασε τέσσερις άσους και θέλει να σταματήσει το παιχνίδι και να εξαργυρώσει γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να ξανακερδίσει.
Ο Καρατζαφέρης μια φορά δοκίμασε με την κυβέρνηση Παπαδήμου να έχει γνώμη, δεν του άρεσε και δεν θα ξαναδοκιμάσει και ο Κουβέλης πάει φουλ να γίνει ο Γιώργος Μαύρος του 2012: αξιοπρεπής, συμπαθής, που προκαλεί τη διάθεση να τον βγάλεις στο μπαλκόνι και να τον τινάξεις για να φύγουν τα χνούδια του ΠΑΣΟΚ που πήγαν και κόλλησαν επάνω του και μια ελαφριά μυρωδιά μούχλας.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: