Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ και η Αρσεναλ!!

Το παράδειγμα του Χάρι Ρέντναπ και η επιδίωξη Οικονομόπουλου για κόσμο του Παναθηναϊκού στο πρώτο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ και η Αρσεναλ
Οι ταπεινώσεις που έχει δεχτεί την τελευταία διετία ο ελληνικός λαός είναι πολλές. Μάλιστα, ορισμένες φορές οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι διεθνείς κερδοσκόποι μάς έκαναν να νιώσουμε ιθαγενείς. Ομως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αρκετές φορές το κρίμα είναι δικό μας.

Πάρτε παράδειγμα την Αρσεναλ. Η διοίκησή της διέταξε εξονυχιστική έρευνα για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της στο «Εμιρεϊτς» εναντίον του προπονητή της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ! Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας θα φρόντιζε να συγκαλύψει τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Εχουμε ξαναγράψει ότι και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας. Είναι η οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα. Στην Αγγλία ο φίλαθλος που θα υποδείξει κάποιον που παρεκτρέπεται δίπλα του στο γήπεδο θεωρείται ευσυνείδητος πολίτης. Στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ρουφιάνος...

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε μια δήλωση του νέου αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρη Οικονομόπουλου (φωτ.), ο οποίος είναι και (όχι τυχαία ) πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε και φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής. Τα 2.000.000 ευρώ που δανείζει ο φίλος του Ντέμη Νικολαΐδη στην ΑΕΚ θα βρίσκονται στο ταμείο της εντός της εβδομάδος και τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα σφραγιστούν κανονικά.

Είναι βέβαιο ότι θα καλέσουμε δίπλα μας τους μετόχους του Παναθηναϊκού και θα ζητήσουμε από την Αστυνομία να επιτρέψει και τη μετακίνηση των οπαδών των αντιπάλων μας. Δεν το κάνουμε μόνο για εξεύρεση πόρων, αλλά και γιατί πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, μακριά από τη διαφθορά. Το κάναμε και με τους παράγοντες του ΟΦΗ, αλλά αυτοί θέλησαν να καθίσουν στη δική τους σουίτα».

Ο κύριος Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στη δήλωση Κασνακίδη («Καλύτερα που παίζουμε χωρίς κόσμο, γιατί όλες τις εισπράξεις μας τις παίρνει η εφορία»): «Δεν συμφωνώ με τον επικεφαλής των Supporters. Ο κόσμος είναι απαραίτητος στο γήπεδο και η ΑΕΚ οφείλει να πληρώσει όσα χρωστάει. Ομως κάποιος πρέπει να μας πει τι χρωστάμε. Αυτό θα γίνει μόνο αν μας επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα του Ψωμιάδη. Οι μέτοχοι του 2004 πρέπει να βάλουν όσα τους αναλογούν».

Πολύ φοβόμαστε ότι οι καλές προθέσεις του νέου αντιπροέδρου της Ενωσης δεν θα περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Ο Παναθηναϊκός φοβάται ότι, αν πάρει εισιτήρια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και συμβεί το παραμικρό, θα κινδυνεύσει να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών είτε στο ματς με τον Ολυμπιακό είτε σε ένα από τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που είναι γηπεδούχος. Η Αστυνομία δύσκολα θα δώσει άδεια μετακίνησης των οπαδών του Τριφυλλιού ώστε να πάρει το πράσινο φως και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής.

Είδατε πού φτάσαμε; Να μιλάμε για μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! Αυτό αποδεικνύει ότι χάθηκε (με ευθύνη όλων μας) το δικαίωμα στον απλό φίλαθλο να πηγαίνει να δει ένα ματς στη γειτονιά του.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: