Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κι όμως οι διαιτητές έχουν δίκιο!!

Κι όμως οι διαιτητές έχουν δίκιο!
Μπορεί πολύ συχνά οι διαιτητές και οι βοηθοί τους να βρίσκονται στο στόχαστρο των προπονητών, των παικτών και των οπαδών, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ProZone στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Το ποσοστό των σωστών αποφάσεων των διαιτητών στο αγγλικό ποδόσφαιρο αγγίζει το 92.3% ενώ το αντίστοιχο για τους βοηθούς φτάνει το 99,3%. Αν και τα δυο αυτά νούμερα είναι υψηλά, υπάρχουν πολλές αποφάσεις που μπορεί να διχάσουν ακόμα και τους επαγγελματίες διαιτητές.
Η εταιρεία PGMO Ltd (Proffesional Game Match officials) που αντικατέστησε τον σύνδεσμο Άγγλων διαιτητών όταν αυτοί έγιναν επαγγελματίες το 2001, κάνει μια προσπάθεια ώστε να «εκπαιδεύσει» τους προπονητές, τους παίκτες, τους οπαδούς αλλά και τα media σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές στη διάρκεια ενός αγώνα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ProZone, ο ρυθμός του παιχνιδιού στην Αγγλία έχει αυξηθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.  Η ανταγωνιστικότητα της Πρέμιερ Λιγκ  έχει οδηγήσει στην εντυπωσιακή βελτίωση του επιπέδου αντοχής και ταχύτητας των ποδοσφαιριστών οι οποίοι κινούνται κατά μέσο όρο με ταχύτητα μεγαλύτερη των 21 χλμ την ώρα.
Αν υπολογίσουμε το γρήγορο ρυθμό του αγώνα και το ότι ανά έξι δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο συμβαίνει κάποιο γεγονός στον αγώνα,   οι διαιτητές καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο υπολογίζεται στα 12 δευτερόλεπτα.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: