Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κατεβαίνει με ατζέντα στην Αθήνα ο Βρύζας!!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ταξιδέψει εκ νέου στην Αθήνα, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει στην επιτροπή που θα συζητήσει με την Πολιτεία σοβαρά θέματα που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Κατεβαίνει με ατζέντα στην Αθήνα ο Βρύζας
Δύο είναι ουσιαστικά τα βασικά θέματα της ατζέντας. Το πρώτο, αφορά την κεντρική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία κάνει ότι μπορεί – εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο – για να μην τηρήσει τα όσα προφορικά είχαν συμφωνηθεί στην αρχή της σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ όπως και όλες οι ομάδες, έχουν σοβαρό κόστος από αυτή τη στρατηγική της ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία ουσιαστικά αποφεύγει τη συμφωνία με τη Λίγκα για να γλιτώσει προφανώς κάποια κονδύλια σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Στόχος του Ζήση Βρύζα είναι να παραθέσει στοιχεία για τα χρήματα που αποφέρουν οι ομάδες στη Πολιτεία – πολλαπλάσια των ανταποδοτικών ουσιαστικά χορηγιών – και να κερδίσει η Λίγκα, άρα και ο ΠΑΟΚ, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να εκφράσει την τεράστια άρνησή του στην αντικειμενική ευθύνη των παραγόντων όταν σημειώνονται πράξεις βίας στα γήπεδα, γιατί θεωρεί πως ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με παράγοντες που ακολουθούν άλλες πρακτικές.
Τέλος, είναι ακόμη άγνωστο το αν θα τεθεί από τη Λίγκα θέμα ποσοστού καταβολής φόρων προς τη Πολιτεία, αφού πλέον είναι ξεκάθαρο πως με 45% στα συμβόλαια και 23% ΦΠΑ στα εισιτήρια, καμία ΠΑΕ δεν θα είναι ικανή να διατηρήσει την ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: