Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η εξυγίανση, το μέλλον και ο... χαρταετός!!

Η φετινή χρονιά δεν κύλησε όπως έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους και στον ΠΑΟΚ ήδη έχουν αργήσει στο να συζητηθεί η επόμενη μέρα της ομάδας. Γράφει ο Δημήτρης Δραγόλιας.
Η εξυγίανση, το μέλλον και ο... χαρταετός
Εσοδα ελάχιστα, μείωση των εξόδων και κάκιστη αγωνιστική εικόνα... Η μέχρι στιγμής αγωνιστική χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάπως έτσι. Οι άνθρωποι της ομάδας άλλα είχαν στο μυαλό τους το καλοκαίρι, άλλα βγήκαν.
Τα τηλεοπτικά δεν ήταν ίδια επί εποχής Κανώτα, η κρατική διαφήμιση στην φανέλα και παρά τις αρκετές επαφές που είχαν γίνει δεν ήρθε πότε, ενώ και ο κόσμος δεν στήριξε την ομάδα όπως έπρεπε. Ισως και γιατί ακουγόταν πως πρώτος στόχος ήταν η εξυγίανση. Μια λέξη που κακά τα ψέματα δεν προσελκύει τους φίλους μιας ομάδας ώστε να βρεθούν στο γήπεδο, αν και έπρεπε να γίνεται το αντίθετο.
Δεν αρέσει η λέξη... εξυγίανση
Η διοίκηση ξεκάθαρα είπε το καλοκαίρι πως θα πρέπει να δοθεί βάρος στα οικονομικά, αλλά αυτό φαίνεται να ένοιαξε λίγο έως καθόλου τους οπαδούς της ομάδας (κακώς λέμε εμείς). Το "πάρτε παίκτες" ακουγόταν συνεχώς, αν και ήταν γνωστό πως δεν μπορούσαν να δοθούν λεφτά για να αλλάξει όλη ο ομάδα, όπως κάποιοι θεωρούσαν πως έπρεπε να γίνει.
Βέβαια ο κόσμος δεν έχει το απόλυτο μερίδιο ευθύνης για το ότι δεν κόβονται τα εισιτήρια που πρέπει. Η εικόνα της ομάδας είναι απαράδεκτη και αυτό το ξέρουν καλά στον ΠΑΟΚ. Από την αρχή της σεζόν δεν παίζει ελκυστικό μπάσκετ ή μάλλον δεν παίζει καθόλου μπάσκετ. Το γιατί δεν γίνεται αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών λόγων. Ο καθένας μπορεί να το δει με το πρίσμα που θέλει.
Επρεπε να είχε πιο ενεργό ρόλο ο Πρέλεβιτς
Και σε αυτό έχουν ευθύνη στο αγωνιστικό (δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι σε κάποιες θέσεις, ακόμη η "χημεία" αναζητείται, όλοι όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο αγωνιστικό δουλεύουν σκληρά και αυτό θα πρέπει να το επισημάνουμε), αλλά και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος θα έπρεπε μάλλον να δώσει περισσότερο βάρος στο γιατί η ομάδα δεν αγωνίζεται όπως πρέπει και αν χρειαζόταν να γίνει και... κακός (μπορεί να πει πάντως κανείς πως έχει το ελαφρυντικό για το ότι εμπειρία σε διοικητικό πόσο δεν είχε). Το να γίνεται διοικητικό συμβούλιο μετά την ήττα από το Ρέθυμνο (έφτασε να νικάει μέχρι και 24 πόντους, 79-55) και να συζητείται γιατί η ομάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, ίσως είναι αργά. Θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα.
Το μόνο καλό φέτος είναι πως μειώθηκαν στο μέτρο του δυνατού τα χρέη σε παλαιές... αμαρτίες και στο τέλος της σεζόν θα μάθουμε το ακριβές ύψος του ποσού που δόθηκε καθώς λογικά θα το γνωστοποιήσει η ΚΑΕ. Γενικώς η σεζόν με άλλα όνειρα ξεκίνησε, αλλά τα μηδαμινά έσοδα (και λόγω της μείωσης της συμφωνίας που έγινε με τον χορηγό, Stamion), άλλαξε δραματικά τα πλάνα.
Να "τρέξουν" όλοι για την επόμενη μέρα
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα πάντως είναι η συζήτηση για την νέα σεζόν. Χρόνος δεν περισσεύει ούτε για αστείο. Η διοίκηση προσπάθησε όσο μπόρεσε, θέλει όμως συνοδοιπόρους για να συνεχίσει. Γι΄αυτό και στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να σταματήσουν να πετάνε... χαρταετό (σ.σ. εννοούμε όλη την οικογένεια της ομάδας) και να ασχοληθούν με την επόμενη μέρα. Στον Α.Σ. θα πρέπει να ενεργοποιηθούν πολύ σύντομα (ήδη έπρεπε να γίνει) γιατί η κατάσταση οικονομικά είναι τραγική και απελπιστική.
Θα πρέπει να μαζευτούν όλοι για να δουν τι μπορεί να γίνει πριν τα πράγματα γίνουν πολύ δυσκολότερα. Ο Ερασιτέχνης έχει ανθρώπους που νοιάζονται για το μπάσκετ (τι μπορεί να πει κανείς για τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο που έχει "τρέξει" πολύ για το άθλημα) και θα πρέπει όλοι από την μάνα του συλλόγου να σκύψουν το κεφάλι για το τμήμα της καλαθοσφαίρισης που εκμπέμπει SOS εδώ και καιρό, αλλά πολλοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: