Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κοιμάται και η τύχη του δουλεύει!!

Σχεδόν "υπνωτισμένος" ήταν ο ΠΑΟΚ στα δυο πρώτα ματς των πλέι οφ, αλλά η τύχη του δουλεύει. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Κοιμάται και η τύχη του δουλεύει
Η διαφορά από τον Παναθηναϊκό μειώθηκε μόλις στον ένα βαθμό και εάν τον νικήσει στην Τούμπα αποκτά βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα για την πρωτιά.
Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι εμφανίσθηκε στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο άτονη και άτολμη, με τους περισσότερους παίκτες της ντεφορμέ. Αυτό, παραδόξως, έχει και τα θετικά του. Τι θέλω να πω;
Από την αρχή της σεζόν την χαρακτηρίζει μια αστάθεια στην απόδοσή της με πολλά απότομα σκαμπανεβάσματα. Ως εκ τούτου, υπάρχει η ελπίδα ότι μετά από δυο σερί μέτριες έως κακές εμφανίσεις της, θα ακολουθήσουν δυο καλές, που θα είναι και αρκετές. Διότι στην διπλή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα κριθούν όλα. Όποια ομάδα πάρει το πάνω χέρι σ’ αυτά τα ματς, θα πάρει και σαφέστατη και περίπου μη αναστρέψιμη, δυναμική πρωτιάς.
Το «ξύπνημα»
Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του, πια, στα χέρια του. Με ορισμένες απαράβατες προϋποθέσεις, αυτό που στην αρχή των πλέι οφ φαινόταν μακρινό όνειρο, θα μετατραπεί σε πραγματικότητα. Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;
Το «ξύπνημα» του κοιμώμενου, φέτος, «γίγαντα» της Τούμπας την Πέμπτη, που είναι απαραίτητο για μια νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Το «ξύπνημα» πολλών βασικών παικτών, που ήταν σκιές του εαυτού τους στα δυο πρώτα ματς, όπως ο Γκαρσία, ο Λίνο, ο Λαζάρ, ο Αθανασιάδης και ο Φωτάκης.
Το «ξύπνημα» του εγωισμού όλης της ομάδας, που φαίνεται μπαϊλντισμένη από την κουραστική και ταραχώδη σεζόν σε όλα τα επίπεδα.
Και το «ξύπνημα» του Ετό, που καθίσταται ο αδύναμος κρίκος της ομάδας αμυντικά και επιθετικά.
Πρώτον, στον Βραζιλιάνο οφείλεται καθαρά η ισοφάριση, αφού ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά «έπαιξαν» το τεχνικό οφσαιτ, αλλά αυτός ξεχάστηκε πίσω, καλύπτοντας έστω οριακά τον σκόρερ Μήτρογλου. Το γκολ, όπως έδειξε το ριπλέι, ήταν κανονικό.
Δεύτερον, λόγω της «ανυπαρξίας» του ο ΠΑΟΚ έπασχε φανερά στην δεξιά πλευρά του και στο ματς με την ΑΕΚ και στο ματς στο Περιστέρι. Ο Σαλπιγγίδης έκανε πάλι… τον Τιραμόλα, παίζοντας δεξί μπακ και εξτρέμ ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις όταν χρειαζόταν η ταχύτητά του στην αντεπίθεση. Επίσης, όλες οι σέντρες του Ετό είχαν… επουράνια και εκνευριστική κατεύθυνση. Η πολύμηνη απουσία του τον έχει επηρεάσει φανερά. Ας παίξει, τουλάχιστον, ο νεαρός και ενθουσιώδης Αποστόπουλος.
Μοναδικός με τσαγανό ο Σταφυλίδης
Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στα δυο πρώτα ματς και ο μοναδικός με τσαγανό ήταν αναντίρρητα, ένας άλλος νεαρός, ο Σταφυλίδης. Το μισό γκολ ήταν δικό του στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ και χθες λειτούργησε ως ο παίκτης που έσπρωξε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό την ομάδα μπροστά μετά την ισοφάριση, με τις κούρσες του από τα αριστερά.
Το «αίνιγμα» Γεωργιάδη
Η απόδοση του Γεωργιάδη παραμένει ένα «αίνιγμα». Ήταν εξαιρετικός με την ΑΕΚ και το άκρως αντίθετο στο Περιστέρι. Βέβαια, σ’ αυτό συνετέλεσε και η αργοπορημένη είσοδός του στο παιχνίδι, αφού πρόλαβε και έπαιξε μόνο ένα τέταρτο με ευθύνη του Μπόλονι. Η, δε, αλλαγή του Ίβιτς στο 82΄ ήταν αυτονόητα ακόμα πιο αργοπορημένη. Ο Ρουμάνος τεχνικός με τις γρήγορες αλλαγές δεν τα πάει καλά. Προφανώς, εμπιστεύεται την ομάδα και δύσκολα την «πειράζει» πριν από το τελευταίο 20λεπτο, αλλά καμιά φορά το ρίσκο δεν κάνει κακό.
Συμπερασματικά, εάν ο απρόβλεπτος ΠΑΟΚ της κανονικής περιόδου εμφανιστεί και στα πλέι οφ, αυτό θα είναι καλό, γιατί πάει να πει ότι στα επόμενα κομβικά ματς θα έρθει η ανάκαμψη και ίσως η επανάληψη της επιτυχίας εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως το 2010.
ΥΓ: Σπουδαίο ήταν το γκολ του Σαλπιγγίδη. Μια φορά συνέκλινε προς τα μέσα και σκόραρε. Εάν δεν χαραμίζονταν, κλείνοντας «τρύπες» στην άμυνα, η επίθεση του ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ πιο ισχυρή.
Πηγή: contra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: