Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Συστράτευση η διέξοδος!!

Μια ανησυχητική στασιμότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στρατόπεδο του Άρη από εκείνους που έχουν θεσμικό ρόλο και την ευθύνη να δώσουν λύση στο μεγάλο αδιέξοδο, οικονομικό και διοικητικό στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΑΕ.


Τρία 24ωρα έχουν περάσει από το τέλος των εργασιών της Γ.Σ. και καμιά απολύτως πρόταση, ακόμη και αυτή του Γιάννη Κόντη και των συνεργατών του στη διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει λάβει επίσημη μορφή και δεν έχει σχηματοποιηθεί, προκειμένου να αποτελέσει ουσιαστικό αντικείμενο συζήτησης. Αν' αυτού μοιάζει να επιτείνεται ένα αίσθημα διχασμού, που μόνο αποπροσανατολιστικά και επικίνδυνα μπορεί να λειτουργήσει για την ομάδα αυτές τις κρίσιμες ώρες, που απαιτούν συναίνεση και σύγκλιση. Το «τσεκούρι του πολέμου» μόνο προσχηματικά δείχνει να κρύβεται κατά διαστήματα, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται. Έτσι όμως ο Άρης δεν μπορεί να προχωρήσει και να βγει από τη βαθιά κρίση. Οι «φωνές» ανησυχίας προς το παρόν δεν έχουν πετύχει να ενεργοποιήσουν όλους τους φορείς και τις συνιστώσες δυνάμεις μέσα στον σύλλογο, με τον κόσμο να παρατηρεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Ο κόσμος αυτός που μοιραία κάποια στιγμή θα κληθεί να συμβάλλει με τον οβολό του, αρκεί να βρει μια λύση και μια ομάδα προσώπων που θα τον εμπνεύσει. Σε ότι αφορά το μέτωπο της διοίκησης, πληροφορίες ήθελαν χθες τα στελέχη της να επεξεργάζονται πλάνο δράσης ακόμη και χωρίς τον Γιάννη Κόντη μέσα σε αυτό, εφόσον εμείνει στις θέσεις του και στην δήλωση αποχώρησης του από το προσκήνιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα επιχειρήσουν άνοιγμα προς επιφανή και οικονομικά ευκατάστατα μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, αναζητώντας χρήματα ως ταμειακή διευκόλυνση για να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις και να πάρουν παράταση ζωής. Την ίδια ώρα το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη ψάχνει δικούς της τρόπους δράσης, επίσης προς την κατεύθυνση της σύγκλισης και της συστράτευσης.



Μαζεύουν χρήματα, ετοιμάζουν πρόταση!



Μέσα σε όλο αυτό το δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνεται για την ΠΑΕ Άρης, πληροφορίες θέλουν μια εναλλακτική πρόταση να βρίσκεται στο στάδιο της «ζύμωσης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Αρειανών, οι οποίοι διαπιστώνοντας το τέλμα και τον κίνδυνο διάλυσης της ΠΑΕ, έχουν ενεργοποιηθεί και επιχειρούν να βάλουν στο κάδρο δράσης πρώην παράγοντες από τμήματα του Άρη, που και γνώση έχουν και οικονομική δυνατότητα, καθώς και άλλα πρόσωπα από τους κόλπους της Αρειανής οικογένειας, τα οποία ως τώρα δεν έχουν καθίσει σε διοικητική καρέκλα. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί άμεσα ένα ποσό (προσδιορίζεται στο 1,5 εκ. ευρώ) το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο (κυρίως τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές) και για να υπάρχει και μια μικρή «κάβα» ακόμη για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Αυτά τα χρήματα σε πρώτη φάση, γιατί υπάρχει πλάνο συγκέντρωσης και περισσοτέρων, μέσα από χορηγίες και διεύρυνση του σχήματος, χωρίς να υπολογίζεται η συνδρομή του κόσμου που θα παίξει σαφώς καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος. Σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος της ομάδας Αρειανών προσώπων που συγκροτείται είναι να κινηθεί απόλυτα θεσμικά και σύντομα να καταθέσει επίσημη γραπτή πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στην επαναληπτική Γ.Σ.. Τα πρώτα μηνύματα από την προσπάθεια είναι ενθαρρυντικά και είναι πιθανό ως την Πέμπτη το εγχείρημα να σχηματοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνουν πάντα οι ίδιες πηγές, δεν έχει σημασία ποιος είναι που ηγείται της προσπάθειας, αφού δεν υπάρχει επικεφαλής, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια συστράτευσης όλων των Αρειανών δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς. Φυσικά είναι ξεκάθαρο ότι σε μια πιθανή έγκριση των ενεργειών τους από τα θεσμικά όργανα, τα μέλη της νέας προσπάθειες που συγκροτείται θα προχωρήσουν μόνα χωρίς συμμετοχή μελών από το υπάρχον διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: