Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Φυτανίδης: «Δεν είμαστε εκτός διεκδίκησης»

Για τον χθεσινό αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον συγχωριανό του Κώστα Σταφυλλίδη μίλησε ο Σωκράτης Φυτανίδης στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο αμυντικός της ομάδας του Γιώργου Δώνη ανέφερε πως ως στόχο οι Περιστεριώτες έχουν να μην καταλάβουν την τελευταία θέση, ενώ όσον αφορά τον αμυντικό του ΠΑΟΚ τόνισε πως τα μυαλά του δεν πετούν, αλλά έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο.

Για το αν ο Ατρόμητος είναι ακόμη στο… κόλπο της πρώτης θέσης μετά τις δύο ισοπαλίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές: «Οι διαφορές είναι τόσο κοντά που μια ομάδα με μια νίκη μπορεί να πάρει την πρώτη θέση. Σίγουρα είναι δύσκολη η πρώτη θέση όμως δεν είμαστε εκτός διεκδίκησης. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στις πρώτες τρεις θέσεις».

Για τον χθεσινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω των καιρικών συνθηκών Υπήρξε κόπωση και από τις δύο ομάδες. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί από δικό μας λάθος στη συνέχεια πήραμε τον έλεγχο, βάλαμε το γκολ, όμως δεν χάσμα σπουδαίες ευκαιρίες. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς, όπως και για τον ΠΑΟΚ».

Για το αν ήταν από θέση οφ σάιντ το γκολ του Μήτρογλου: «Είναι μια πολύ οριακή φάση. Είναι δύσκολο να πεις αν ήταν ή όχι. Ήταν στην ίδια ευθεία. Ο τρόπος που δείχνουν τα ριπλέι είναι δύσκολος για να πεις κάτι. Δεν είναι ξεκάθαρο».

Για το ντέρμπι της ερχόμενης Πέμπτης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και παναθηναϊκό στην Τούμπα: «Νομίζω πως θα είναι κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο ΠΑΟΚ λόγω έδρα θα έχει την κυριαρχία στο παιχνίδι».

Για το τι επιθυμεί από την πλευρά του: «Εμείς επιθυμούμε ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Δεν θέλουμε να βγούμε στη τελευταία θέση γιατί δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία στα μέσα Ιουνίου. Δεν είναι οι διακοπές, αλλά τα σκαμπανεβάσματα που θα εμφανίσουμε στα μέσα της επόμενης χρονιάς, λόγω αυτού του γεγονότος».

Για την κοινή καταγωγή του με τον Σταφυλλίδη και την άποψή του για τον παίκτη του ΠΑΟΚ: «Ναι, και οι δύο είμαστε από τον Ακροπόταμο. Το καλοκαίρι πηγαίνουμε για προπόνηση μαζί. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχει την τύχη να είναι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και την ευχέρεια να είναι τόσο καλός σε επίθεση και άμυνα. Είναι ένα παιδί που έχει το μυαλό του στο πως θα παίξει ποδόσφαιρο. Δεν πετάν τα μυαλά του. Είναι προσγειωμένος και τον χαίρονται όλοι. Είναι πολλά τα θετικά στοιχεία που μπορείς να βρεις. Είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να προωθείτε και να σεντράρει πολύ καλά που λίγοι έχουν ευχέρεια στην Ελλάδα. Μπορεί να εξελιχθεί και άλλο. Το μέλλον του ανήκει.

Για το αν αγωνίζονταν στο παρελθόν ο Σταφυλλίδης σε πιο επιθετικογενείς θέσεις: «Είναι αλήθεια. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο από τις προωθήσεις του. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει εξίσου καλά και ως εσωτερικό χαφ, αλλά και ως πλάγιο χαφ».

Τέλος, κάνοντας πρόβλεψη για το ματς «φωτιά» της Τούμπας την Πέμπτη, είπε: « Μας βολεύει η ισοπαλία αλλά σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε εμείς. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα λόγω έδρας και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: