Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση με πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΕΒ!!

Κυβέρνηση με πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΕΒ!
Κυβέρνηση με πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΕΒ!... Τα πράγματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου απλά. Επιχειρούν να τα "απλοποιήσουν" τα κομματικά επιτελεία ώστε να στηθεί ένα νέο σκηνικό εκβιασμού της κοινωνίας.

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Από το βράδυ των εκλογών διακινούνται σενάρια για κατάρρευση των αγορών, του χρηματιστηρίου και για "στεγνά" Α.Τ.Μ.
Το φάντασμα της ακυβερνησίας πλανιέται ήδη πάλι πάνω από την Ελλάδα με σκοπό να τρομάξει τον ψηφοφόρο. Ειδικά εκείνο που αποχωρίστηκε την κάλπη των πρώην μεγάλων κομμάτων και ψήφισε κατά του μνημονίου και των πολιτικών του.

Αφού λοιπόν τα εκβιαστικά διλήμματα δεν έπιασαν προεκλογικά τα επαναφέρουν μετεκλογικά μήπως και...

Έφτασε μέχρι κι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κος Δασκαλόπουλος να ζητεί τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ο πρόεδρος των βιομηχάνων; Όχι. Απλά επιχειρεί κουτοπόνηρα να ρίξει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Να οι ανεύθυνοι αριστεροί που δεν μπαίνουν στην κυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος.

Τώρα πως εννοεί τη... σωτηρία ο κ. Δασκαλόπουλος δεν το διευκρίνισε αλλά όλοι γνωρίζουμε. Κρίμα που δεν μπαίνει στον κόπο ο κ. πρόεδρος να μας εξηγήσει πως γίνεται τα δικά του και των ομοίων του τα συμφέροντα ταυτίζονται με εκείνα των ανέργων και των εργαζόμενων με 580 ευρώ μικτά.

Πρόθεση του είναι όχι να... πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να τρομοκρατήσει ένα μέρος των όψιμων ψηφοφόρων του. Να φορτώσει σ’ αυτόν την ευθύνη για τις επαναληπτικές εκλογές, σε πλήρη σύμπνοια με τον κύριο Βενιζέλο αρχικά και τον κύριο Σαμαρά στη συνέχεια.

Κουτοπονηριές που ταιριάζουν στο παλαιοκομματικό σκηνικό άλλων εποχών. Το θέμα είναι πως οι εποχές άλλαξαν. Τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν.

Δεν είναι ευθύνη της Αριστεράς που ο απαράδεκτος εκλογικός νόμος κλέβει πενήντα έδρες από όλα τα άλλα κόμματα και τις χαρίζει ως bonus στο πρώτο κόμμα.

Όλοι συμφωνούν πως οι πολίτες με την ψήφο τους καταδίκασαν το μνημόνιο και όσους το ψήφισαν στη Βουλή και το εφάρμοσαν συγκυβερνώντας. Κατά συνέπεια είναι υποκρισία να ζητούν από την Αριστερά να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μ' αυτούς που ευθύνονται για την λεηλασία της κοινωνίας. Είναι κοροϊδία αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο κι έστειλαν τις υπογραφές τους "όμηρους" στις κυρίες Μέρκελ και Λανγκάρντ να μιλούν τώρα για την επαναδιαπραγμάτευση του.

Τέρμα η κοροϊδία. Κι αφού ο κ. Δασκαλόπουλος κάνει προτάσεις στην Αριστερά, να του κάνουμε κι εμείς μια:

Να ηγηθεί ο ίδιος μιας κυβέρνησης συνεργασίας του τέως δικομματισμού και να ζητήσει ως πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Κι όσο για το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων μπορεί να διαβάσει όσα περιλαμβάνονται στις εκατοντάδες σελίδες του μνημονίου. Άλλωστε ορισμένες σελίδες αποτελούν φωτοτυπίες όσων εξέχοντα μέλη της τάξης του έστειλαν στους εκπροσώπους της τρόικας...

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: