Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"Πώς να τον σώσεις όταν δεν θέλει να σωθεί;"

Από τότε που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, ένα είναι το θέμα που προέκυψε: Τι ήτανε αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός με τη Χρυσή Αυγή; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
"Πώς να τον σώσεις όταν δεν θέλει να σωθεί;"
Ξέρει ποιοι είναι αυτοί που έστειλε στη Βουλή; Πράγματι. Με το 7% που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή βγάζει 21 βουλευτές.
Αν εξαιρεθεί ο αρχηγός τους, αυτός ο Μιχαλολιάκος, ποιοι είναι οι άλλοι; Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, πλην των ψηφοφόρων τους. Θέλοντας, λοιπόν, η ταπεινότητά μου να συμβάλει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, επιλέγει έναν από τους εκλεκτούς του λαού: Τον Κώστα Μπαρμπαρούση Ελλάς-Ορθοδοξία, που με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκλέγεται για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στην τελετή της ορκωμοσίας θα εμφανιστεί με την παραδοσιακή φουστανέλα και τα τσαρούχια κάτωθεν και άνωθεν ζωσμένος σταυρωτά με φυσεκλίκια. Ας αφήσουμε όμως τα κόμματα των άκρων και ειδικότερα αυτό των νοσταλγών του ναζισμού στο περιθώριο κι ας πάμε στις σοβαρές πολιτικές δυνάμεις της χώρας και στους εκπροσώπους τους.
Εις εξ αυτών ο Αδωνις Γεωργιάδης. Περίλυπος εμφανίστηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ο πολιτικός του λόγος τσάκισε κόκαλα: «Δεν μπορείς να σώσεις έναν λαό που δεν θέλει να σωθεί». Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό απόφθεγμα που έχει ειπωθεί στην Ελλάδα από την εποχή του Περικλέους. Τι άλλο να έκανε δηλαδή ο Αδωνις; Παράτησε το παραθρησκευτικό κόμμα του ΛΑΟΣ και τον πολιτικό του πατέρα Γιώργο Καρατζαφέρη κι εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.
Αντί να αφιερωθεί στο επάγγελμά του και στην τηλεπώληση βιβλίων, έβαλε τα στήθια του μπροστά για να σώσει τον ελληνικό λαό. Αντί να δοθεί ψυχή τε και σώματι στην πανέμορφη Μπουμπούκα-Μανωλίδου και στην οικογένειά του, έτρεχε νυχθημερόν στα κανάλια για την πατρίδα. Εις βάρος της επιχείρησής του και της οικογενειακής του γαλήνης.
Με μοναδικό στόχο να πάρει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία και να αναλάβει το τεράστιο βάρος της διάσωσης του ελληνικού λαού. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ούτε είκοσι τα εκατό. Μόλις και μετά βίας στο 18,9%. Το ότι ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης εξελέγη βουλευτής, δεν του λέει απολύτως τίποτα. Δεν μπήκε άλλωστε στην πολιτική για ίδιον όφελος. Εισήλθε στο Κοινοβούλιο για να σώσει την πατρίδα, το έθνος και να διαφυλάξει τη θρησκεία και την οικογένεια. Να προστατεύσει τη χώρα από τους βρωμερούς και άπλυτους λαθρομετανάστες. Και ποιο ήτανε το αποτέλεσμα;
Το κόμμα των νοικοκυραίων, η Νέα Δημοκρατία, να πάρει μόλις και μετά βίας δύο μονάδες παραπάνω από τους Συριζαίους που γιαούρτωναν συλλήβδην τον πολιτικό κόσμο. Αν, λοιπόν, ο συγγραφέας Σακεσπήρος, διατύπωσε το αγωνιώδες και αναπάντητο διά μέσου των αιώνων ερώτημα «to be or not to be», ο ιστορικός, όπως δηλώνει, Αδωνις Γεωργιάδης, τον ξεπέρασε: «Πώς μπορείς να σώσεις έναν λαό που δεν θέλει να σωθεί;». Αυτά.
Μόνο ο τίτλος έχει µείνει στο ΠΑΣΟΚ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ πρόκειται για αµετανόητους. Ο Βενιζέλος βγήκε να µιλήσει πρώτος και καλύτερος από τους πολιτικούς αρχηγούς. Μ' ένα σαρδόνιο χαµόγελο στα χείλια. Και τι βρήκε να πει: ότι «σ' αυτές τις εκλογές υπήρξε ένας άκρατος χώρος δηµαγωγίας και λαϊκισµού από αριστερά κι από δεξιά». Κι ο λαός δηλαδή που τους πίστεψε ήταν µαλάκας. Ενώ έπρεπε να δώσει µια ακόµα ευκαιρία στον Βενιζέλο και στον Σαµαρά να ξανασυγκυβερνήσουν.
Και κατέληξε, µάλιστα, λες και έκανε τη προσευχή του: «Ο Θεός να σώσει την Ελλάδα». Ο επόµενος δηλαδή µετά τον Βενιζέλο είναι ο Θεός; Αλλος δεν υπάρχει; Αλλοι πολιτικοί κι άλλα κόµµατα µεταξύ ΠΑΣΟΚ του Θεού δεν υφίσταται. Τώρα δηλαδή που φεύγουν από υπουργοί ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Ραγκούσης, ο Γερουλάνος κι ο Χρυσοχοΐδης, µόνο ο Θεός µπορεί να τους αντικαταστήσει µε τους 12 Αποστόλους. Για τέτοια θρασύτητα µιλάµε.
Χθες το πρωί µε το ΠΑΣΟΚ να είναι στο 13,2% η Φώφη κούναγε το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί: «Εγώ ανησυχώ πάρα πολύ βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραµένει ένα κόµµα διαµαρτυρίας». Αντί να πάει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ που συνετρίβη στις εκλογές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουνε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σαν κι αυτούς.
Σαν τα µούτρα τους. Τρίτο κόµµα είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν το έχουνε πάρει ακόµα χαµπάρι. Μόνο ο τίτλος έχει µείνει στο ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα κάποιες πιθανότητες να γλιτώσει από τη χρεοκοπία τις έχει. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν σώνεται µε τίποτα.
Αντί να πάει το ΠΑΣΟΚ που συνετρίβη στις εκλογές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουνε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σαν κι αυτούς
Να κοιτάξουν τα µούτρα τους για την άνοδο της Χρυσής Αυγής
ΠΟΙΑ ήταν η πλάκα την Κυριακή το βράδυ; Ολοι όσοι µιλάγανε πριν από τις εκλογές βάλανε την ουρά κάτω από τα σκέλια και κρυφτήκανε. Αφαντη ήταν η Φώφη Γεννηµατά. Εξαφανισµένος ο Μιχελάκης της Νέας Δηµοκρατίας.
Ο µάγκας και νταής Λοβέρδος, που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τον Χρυσοχοΐδη, που µέχρι την τελευταία στιγµή κυνήγαγε τους λαθροµετανάστες, δεν τον είδε άνθρωπος. Στα εύκολα ήταν µπροστά. Ολοι είχανε από µια µαλακία να πούνε. Και να δείξουνε δήθεν ότι κάτι κάνουνε. Μόλις έπεσε η σφαλιάρα, βάλανε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Τι να πει η Αποστολάκη όταν πλέον θα δηλώνει οικιακά; Η Αννα Νταλάρα αντίθετα εµφανίστηκε, µίλησε και χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «πολιτικό υπόκοσµο».
Ουδεµία αντίρρηση. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δηµοκρατία όµως τι είναι; Το ανφάν γκατέ; Η πολιτική αριστοκρατία; Οι πρίγκιπες και οι ευγενείς του πολιτικού συστήµατος; Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δηµοκρατία είναι οι ένοχοι για την είσοδο των φιλοναζιστών στη Βουλή. Η εξαθλίωση που έφεραν στη χώρα Νέα Δηµοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έφτασαν τη Χρυσή Αυγή στο επτά τα εκατό. Τα µούτρα τους στον καθρέφτη να κοιτάξουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δηµοκρατία για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Δεν νοµίζω ότι έκανε κάτι λάθος ο Αντώνης Σαµαράς.
-Γιάννης Πολίτης (ΝΕΤ)
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή η αστυνοµία θα φυλάει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: