Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ζωή μου, ο θάνατός σου!!

Η ζωή μου, ο θάνατός σου!

Την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ πανηγυρίζει η Γουίγκαν, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες να επικρατεί της Μπλάκμπερν με σκορ 1-0, κάτι που σήμανε -ταυτόχρονα- τον υποβιβασμό των Ρόβερς στην Τσάμπιονσιπ. Παιχνίδι για γερά νεύρα, με τον Αντόλιν Αλκαράς να σκοράρει στα τελευταία λεπτά. Είσοδος των οπαδών των γηπεδούχων στο τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο!

Η Γουίγκαν συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις, σημείωσε την 4η νίκη στα 5 τελευταία παιχνίδια της και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και ένταση, οι παίκτες του Μαρτίνες έδειξαν υπομονή και πήραν τελικά τους πολύτιμους πόντους στο 87’, με τον Αλκαράς να αφήνει την άμυνα και να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από κόρνερ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το 1-0 και τους παίκτες της Γουίγκαν να πανηγυρίζουν την παραμονή τους. Αντίθετα, η Μπλάκμπερν καταστρώνει από το βράδυ της Δευτέρας τα σχέδιά της για την Τσάμπιονσιπ, με μικρή μερίδα οπαδών της να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχάρησαν τους παίκτες του Στιβ Κιν, αποδοκίμασαν τον Σκωτσέζο τεχνικό και τη διοίκηση και αποχώρησαν άμεσα, πριν την επέμβαση των υπαλλήλων ασφαλείας.

Α’ Ημίχρονο

Και που έπαιζε εκτός έδρας; Η Γουίγκαν μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και βρίσκονταν από την αρχή στην επίθεση, προσπαθώντας να πετύχει το γκολ που θα τη βάλει στη θέση του οδηγού. Οι «λάτικς» αιφνιδίασαν την Μπλάκμπερν και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνες να παρατάσσει σύστημα με τρεις αμυντικούς και τρία εξτρέμ και έτσι προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Ρόβερς.

Η Γουίγκαν επιτίθονταν συνεχώς από τα δεξιά και ο Μόουσες αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων. Η μεγάλη φάση έλειπε από το πρώτο 45λεπτο και το ενδιαφέρον περιορίστηκε στον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας των οπαδών της Μπλάκμπερν, οι οποίοι έριξαν στο γήπεδο μία …κότα.




Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ωστόσο, η Μπλάκμπερν ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια και προσπάθησε να βγει μπροστά, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ακόμη πιο γρήγορο και ανοιχτό. Με τον Γιακούμπου να δίνει μάχες με όλους τους αμυντικούς των «λάτικς» και τον Χόιλετ να «κόβει» προς το κέντρο από τα άκρα, οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Αλ Χάμπσι, την ώρα που οι παίκτες του Μαρτίνες προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βγουν στην επίθεση.

Η Γουίγκαν σταμάτησε, μετά το 75’, να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και βγήκε μπροστά, με αποτέλεσμα κάθε επίθεσή της να είναι και ευκαιρία, χωρίς όμως οι Μόουσες και Μαλόνεϊ να είναι προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Η λύτρωση ήρθε 3 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ όταν ο Αλκαράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόμπινσον και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς σε οπαδούς και συμπαίκτες του.

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον - Ορ(80' Γκουντγουίλι), Νταν, Ζιβέ(46' Πέτροβιτς), Όλσον - Χοϊλέτ, Νταν(44' Όλσον), Λόου, Πέντερσεν - Μοντέστε - Γιακούμπου

Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι - Αλκάρας, Κάλντγουελ, Φιγκερόα - Μπόις, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μποσαζούρ - Μόουσες, Ντι Σάντο(85' Σάμον), Μαλόνεϊ


Το πρόγραμμα

Σάββατο 5/5

Άρσεναλ – Νόριτς 3-3
(2’ Μπεναγιούν, 72’, 80’ Φαν Πέρσι – 12’ Χούλαχαν, 27’ Χολτ, 85΄Μόρισον)

Κυριακή 6/5

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(70’, 89’ Γ. Τουρέ)

Άστον Βίλα – Τότεναμ 1-1
(35’ Κλαρκ – 62’ πεν. Αντεμπαγιόρ, 49’ κοκ. Ρόους)

Μπόλτον – Γουέστ Μπρομ 2-2
(24’ πεν. Πετρόφ, 72’ αυτ. Τζόουνς – 75’ Μπραντ, 90΄ Μόρισον)

Φούλαμ – Σάντερλαντ 2-1
(12’ Ντέμπσεϊ, 35’ Ντεμπελέ – 34’ Μπάρντσλεϊ)

ΚΠΡ – Στόουκ 1-0
(89’ Σισέ)

Γουλβς – Έβερτον 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 2-0
(28' Σκόουλς, 41' Γιάνγκ)

Δευτέρα 7/5

Μπλάκμπερν – Γουίγκαν 0-1
(87'΄Αλκαράς)

Τρίτη 8/5

Λίβερπουλ - Τσέλσι (22:00)


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: