Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο πιο... ροκ Ατρόμητος της σεζόν!!

O Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το πως παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος κόντρα στον ΠΑΟΚ και για το πιο... ροκ ημίχρονο της ομάδας του Δώνη τη φετινή σεζόν.
Ο πιο... ροκ Ατρόμητος της σεζόν
Εχουμε δει πολλές φορές τον Ατρόμητο τη φετινή σεζόν να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να αλλάζει δύο και τρία σχήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να τον γυρίσει. Αυτό που είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως, δεν το είχαμε αντικρίσει ξανά. Το δεύτερο μέρος ήταν το πιο... ροκ ημίχρονο της ομάδας του Δώνη τη φετινή σεζόν.
Η τακτική πήγε περίπατο. Ο Δώνης έριξε στο γήπεδο όσους επιθετικούς είχε διαθέσιμους και αυτοί είχαν στόχο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τα πως και τα γιατί, λίγο ενδιέφεραν. Την έστειλε ο συνήθης ύποπτος, ο Μήτρογλου, αλλά για να το κάνει χρειάστηκε να βάλουν όλοι το κατιτίς τους. Ο Αναστασάκος μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, ο Μπρίτο λίγο φαντασία στο παιχνίδι, ο Καραμάνος τα «μπουκαρίσματα», ο Επστάιν την ταχύτητα, ο Πίτου Γκαρσία το καθαρό μυαλό, ο Δημούτσος τα τρεξίματα.
Αυτοί οι εφτά ήταν διασκορπισμένοι από το κέντρο και μπροστά, αφήνοντας τους Φυτανίδη, Τόμας και Σκόνδρα (σ' ένα ρόλο αριστερού σέντερ μπακ!) να περιμένουν τις - σχεδόν μηδαμινές σε όλο το δεύτερο ημίχρονο - αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Με... ροκ στυλ ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό.
Αυτό που προβληματίζει εν όψει της συνέχειας είναι η εικόνα του πρώτου μέρους. Ναι μεν ο Ατρόμητος είχε την εδαφική περιοχή, αλλά μπλοκαρίστηκε από την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Η ανάπτυξη του ήταν προβληματική, οι χαφ δυσκολεύονταν να πάρουν μπάλα, με αποτέλεσμα ο Μήτρογλου να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και οι λίγες καλές ενέργειες να προέλθουν είτε από ατομική ενέργεια, είτε από στημένη φάση.
Το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέρνει τον Ατρόμητο στην τελευταία θέση. Τα δύο παιχνίδι που ακολουθούν κόντρα στην «Ενωση» θα κρίνουν το εισιτήριο που θα πάρουν οι Περιστεριώτες για το Europa League. Αν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ δεν καταφέρει να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, δύσκολα πια θα αποφευχθεί η τελευταία θέση στα πλέι οφ, που θα φέρει την ομάδα στα μέσα του καλοκαιριού να δίνει ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: