Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Συσπείρωση του κόσμου και επιχειρηματίες»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το τι μέλλει γενέσθαι στα διοικητικά και οικονομικά της ΠΑΕ μετά την πρόταση του Γιάννη Κόντη, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να μεταβιβαστούν οι μετοχές της ομάδας.


Για την πρόταση του Γιάννη Κόντη: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προφορική πρόταση από τον κ. Κόντη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τα μέλη ζήτησαν γραπτά για το τι μέλλει γενέσθαι στα οικονομικά της ΠΑΕ. Επίσης υπάρχει και ένα πλαίσιο για το πώς θα πρέπει να πορνευθεί ό Άρης, όπου υπάρχουν κάποιο άνθρωποι, είτε ευκατάστατοι, είτε άνθρωποι που αγαπούν τον Άρη να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Η πρόταση του κ. Κόντη δεν έχει κατατεθεί εγγράφως και το ζητάμε και από τον κ. Αθανασιάδη για να ξέρουμε τι πλάνο θα ακολουθηθεί.».

Για το τι λύση υπάρχει για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο: «Έχει ξεκαθαριστεί ότι οι μετοχές δεν πρόκειται να δοθούν κάπου. Με τη βοήθεια κάποιων επιχειρηματιών αλλά και με τους ανθρώπους που αγαπούν τον Άρη θα πρέπει να πορευθούμε για να βρεθεί λύση. Η λύση είναι η συσπείρωση του κόσμου και βοήθεια από επιχειρηματίες» και πρόσθεσε:

«Όταν λέμε βοήθεια μπορεί να είναι με μορφή χορηγιών ή με συνεισφορά κάποιων μετρητών. Δεν θα είναι αποκλειστική η προσφορά κάποιων επιχειρηματιών, αλλά και άλλων ανθρώπων που αγαπούν τον Άρη και μπορούν να βοηθήσουν. Ο Άρης χρειάζεται ένα πλάνο και ένα πλαίσιο πολιτικής εξυγίανσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για το αν δοθούν μετοχές σε όποιον επενδύσει στην ομάδα: «Η βούληση της Αρειανής οικογένειας είναι να μην δοθούν οι μετοχές. Βέβαια αν έρθει κάποιος με πλάνο και με χρήματα είναι κάτι το υποθετικό. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιος θα έρθει να ζητήσει την ομάδα».

Για το αν έχουν μπει χρήματα στην ΠΑΕ από το Γιάννη Κόντη: «Έχουν μπει χρήματα στην ΠΑΕ Άρης, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσα. Πρέπει να είναι περίπου στα 500.000 ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν ξέρω αν θα γίνουν μετοχές ή αν θα ζητηθούν στο μέλλον. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει και πως θα εξυγιανθεί ο Άρης. Δεν φτάνουν μόνο τα λεφτά, αλλά και τι πολιτική θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια».

Για την οικονομική «τρύπα» που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις: «Αυτό είναι ένα θέμα και δεν θα κάτσω να παρελθοντολογήσω. Εξαρτάται από τι θέλουν τα μέλη και από τι πρόταση θα υπάρξει. Χρειάζονται λύσεις και λεφτά. Αυτός που θέλει να αναλάβει θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο πλάνο και χρήματα για να σωθεί η ομάδα. Το πλάνο θα πρέπει να είναι διετίας ή τριετίας για να εξυγιανθεί η ομάδα».

Για το ότι ο Άρης είχε μια τραγική εικόνα φέτος σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο: «Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι μια αποτυχημένη χρονιά για τον Άρη. Γι αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες ζυμώσεις για το τι πρέπει να γίνει στο διοικητικό. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική, αλλά το κύριο ζήτημα είναι να βρεθεί λύση για τον Άρη, που είναι και η ουσία».

Για το τι αντάλλαγμα θα θελήσει ο Γιάννης Κόντης για τα χρήματα που ενδέχεται να βάλει : «Είναι η μοναδική πρόταση δεν υπάρχει κάτι άλλο, αλλά την περιμένουμε εγγράφως. Για τα 2,5 εκ. που ενδέχεται να μπούνε θα πρέπει να δούμε τη αντάλλαγμα θα υπάρχει. Τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση. Αν ζητηθούν μετοχές θα είναι δύσκολο να δοθούν από την ΚΜΑ, γιατί υπάρχουν και πολλά νομικά θέματα. Θα πρέπει να περάσει το ζήτημα από το ΔΣ της Λέσχης και του ΔΣ του Ερασιτέχνη πρώτα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και μετά να αποφασιστεί από τα μέλη του Άρη».

Στον επίλογό του σημείωσε: «Μέχρι την Παρασκευή τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να έχουν λήξει. Πρέπει να βρεθεί λύση. Είτε με την πρόταση του κ. Κόντη είτε από μια άλλη πρόταση».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: