Τρίτη 8 Μαΐου 2012

H συνήθεια που έγινε ...ισοπαλία!!

Τι θέλουν και παίζουν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι αφού στο τέλος έρχονται ισόπαλοι... Στη συγκεκριμένη σειρά το "Χ" έχει γίνει ...λατρεμένη συνήθεια, αφού με το χθεσινό συμπλήρωσαν πέντε στη σειρά!
H συνήθεια που έγινε ...ισοπαλία
Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Φυσιολογικά πάντως, αφού η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μικρή και οι λεπτομέρειες κρίνουν τις αναμετρήσεις τους. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με δύο από τους καλύτερους προπονητές που κυκλοφορούν στη Super League, Δώνη και Μπόλονι αντίστοιχα, με τις ομάδες τους να φέρουν τις «σφραγίδες» τους και μια ακόμη φετινή «μονομαχία» τους να είναι... γεμάτη από τακτική.
Το χθεσινό Ατρόμητος - ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν τόσο θεαματικό αλλά είχε... στυλ που χαιρόσουν να το βλέπεις. Από τη μία ο «δικέφαλος» που είναι... μανούλα στο να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας, κλείνοντας σαν σφουγγάρι τους διαδρόμους ανασταλτικά και «χτυπώντας» στην κόντρα. Πόσο μάλλον όταν το άψογο στήσιμο και η στρατηγική του Μπόλονι δικαιώθηκαν σχετικά γρήγορα (στα μισά του α' ημιχρόνου), από την υπέροχη ασίστ του Λάζαρ και το καταπληκτικό τελείωμα του Σαλπιγγίδη (0-1)...
Από την άλλη οι τελικές πάσες του Τάτου και οι σέντρες του Γιαννούλη έλειψαν στον Δώνη που με τον Μήτρογλου «μπλοκαρισμένο» έπρεπε να σκεφθεί τρόπους και τρικ που θα... άνοιγαν την άμυνα του ΠΑΟΚ και θα έμπαινε με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά. Και πραγματικά ο Ελληνας τεχνικός από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ ανακάτεψε πάρα πολλές φορές την τράπουλα της ομάδας του (απορίας άξιον πώς δεν μπερδεύτηκε ο ίδιος αλλά και οι παίκτες του).
Ξεκίνησε με αλλαγές θέσεων στις 3άδες της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής, συνέχισε με αλλαγές διάταξης, έκανε γρήγορα τις δύο αλλαγές στο ημίχρονο, «πείραξε» και το σύστημα. Με το που γύρισε μάλιστα το 4-3-3 σε 3-5-2 (με τον Σκόνδρα αριστερό στόπερ στην 3άδα πίσω και Μήτρογλου - Αναστασάκο επιθετικό δίδυμο) ήρθε και η ισοφάριση, με το πρώτο γκολ καριέρας του Μήτρογλου κόντρα στον ΠΑΟΚ (από οριακή θέση για οφσάιντ). Το ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Δώνη συνεχίστηκε που δοκίμασε και το 4-4-2 προς το τέλος, χωρίς να φτάσει στην ολική ανατροπή.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: