Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κυρίτσης: «Το Αλεξάνδρειο να μετονομασθεί σε Νίκος Γκάλης»!

Ο προπονητής του Άρη στο τελευταίο πρωτάθλημα του 1991, Μιχάλης Κυρίτσης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» με αφορμή την επέτειο από εκείνον τον τίτλο.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Συγκλονιστικές στιγμές. Τα πλέι οφ σε εκείνα τα τέσσερα παιχνίδια που παίξαμε με τον ΠΑΟΚ είναι αλησμόνητα. Όλα κρίθηκαν στον πόντο και ένα μάλιστα πήγε στην παράταση. Το Αλεξάνδρειο ήταν γεμάτο και περίμενε κόσμος ακόμη και έξω από το γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο νέα και πιο διψασμένη ομάδα. Όσοι ήταν στο γήπεδο σε αυτούς τους αγώνες θα είναι δύσκολο να το ξεχάσουν. Η διοίκηση εκείνη παρέμεινε ως το τέλος, που ήταν εκείνο το πρωτάθλημα, όπου η ομάδα έφτασε στη δύση της. Η ομάδα ήταν πολύ μεγάλη, αλλά είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι μεγάλοι παίκτες ήταν δύσκολοι χαρακτήρες, αλλά με τις κατάλληλες οδηγίες τις με υπάκουαν».

Για τον Νίκο Γκάλη: «Ο Γκάλης ήταν παίκτης στον οποίο έπρεπε να αφήνεις κάποια περιθώρια. Κάποια πράγματα στους τελικούς δεν ήθελε να τα κάνει ο Νίκος, αλλά τελικά τα έκανε γιατί κατάλαβε ότι ήταν για το καλό της ομάδας» και συνέχισε:

«Ο Νίκος ήταν κλειστός και έφυγε με παράπονο από το μπάσκετ. Ήταν σπουδαίος και ως άνθρωπος αλλά ήταν κλειστός. Είναι κρίμα που δεν ασχολήθηκε με το μπάσκετ από άλλο πόστο, θα είχε πολλά να προσφέρει. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν για να τιμηθεί, αλλά για εμένα το Αλεξάνδρειο θα έπρεπε να μετονομασθεί σε Νίκος Γκάλης, αφού ήταν ο χώρος που μεγαλούργησε».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: