Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ»

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ»
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να προσπεράσει τον ΠΑΟ στη βαθμολογία των πλέι οφ -έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές- και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κωστίκος.

Ο παλαίμαχος άσος και μετ’ έπειτα τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε ότι όλα θα ήταν ακόμη πιο εύκολα αν είχε έρθει το «διπλό» στο Περιστέρι, όμως επέμεινε ότι είναι στο χέρι του η πρωτιά.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κωστίκου στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Ο ΠΑΟΚ ήταν -4 πίσω από τον Παναθηναϊκό και πλέον είναι στο χέρι του για να διεκδικήσει την πρωτιά. Πάντως αν κέρδιζε στο Περιστέρι, θα ήταν πρώτος και θα είχε μεγάλο προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ χθες μπήκε για να… κλέψει το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχε αμυντικό προσανατολισμό και έπαιξε με κόντρα επιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι πρόβλημα. Προσπάθησε ξανά με τον ίδιο τρόπο να κλέψει το παιχνίδι. Επίσης όταν κέρδιζε την μπάλα την έχανε πολύ εύκολα και ο Ατρόμητος πίεζε αρκετά. Μετά την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε για τη νίκη. Πάντως γενικότερα ο ΠΑΟΚ έπαιξε με συνταγή Σάντος».


Για τη μάχη των πάγκων και την προετοιμασία του Γιώργου Δώνη: «Χειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι. Είδε ότι ο Σαλπιγγίδης δημιουργούσε προβλήματα αριστερά της άμυνας, πέτυχε και το γκολ και στο δεύτερο μέρος έβαλε πάνω του τον Σκόνδρα. Επίσης έπαιξε 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Αναστασάκο. Ο Δώνης το διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι».

Για τους καλύτερους της χθεσινής αναμέτρησης: «Οι Σκόνδρας και Σταφυλίδης ήταν τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα. Έδειξαν μεγάλη διάθεση όπως και τις μεγάλες τους προδιαγραφές».

Για τα πλέι οφ: «Καμία ομάδα δεν κάνει - μέχρι τώρα - τη διαφορά. Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι κομβικό παιχνίδι είναι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό. Αν ξεκινάς με -4 και ξαφνικά πας στο +2 είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας. Κι αυτό θα γίνει με νίκη επί του Παναθηναϊκού την προσεχή Πέμπτη. Ένας σοβαρός ΠΑΟΚ ανασταλτικά, όπως στο πρώτο ημίχρονου του Περιστερίου κι αν κρατάει την μπάλα, έχει τη δυνατότητα να βγει πρώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: