Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

"Ναι, ο Ηρακλής αδικήθηκε"

Την αδικία που υπέστη ο Ηρακλής με τον υποβιβασμό την περσινή σεζόν παραδέχτηκε ο διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.
"Ναι, ο Ηρακλής αδικήθηκε"
Ο κ. Δημητρίου συμφώνησε ότι πρόκειται για απόλυτη αδικία του «Γηραιού» για την μη αδειοδότησή του πέρυσι και τόνισε ότι από πέρυσι η ΕΠΟ ζητούσε από την Λίγκα ν' αλλάξει τις ποινές, στην συνέντευξή του στο «BlueArena».
Παράλληλα αξίζει ν' αναφέρουμε ότι επίσης παραδέχτηκε ότι η περίπτωση του Ηρακλή πρόκειται για «αφανισμό», ενώ για τους υπόλοιπους οι ποινές είναι... χάδια!
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δημητρίου:
-Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφορικά με τις ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, δεν θεωρείτε ότι αυτό που συνέβη τελικά με τον Ηρακλή, ήταν μια μεγάλη αδικία;
«Συμφωνώ απόλυτα, ότι πρόκειται για αδικία. Όμως πάνω σ’ αυτό θέλω προσθέσω και κάτι ακόμη. Εμείς σαν ΕΠΟ, ζητήσαμε επανηλλειμένως από την Λίγκα, να αλλάξει τις ποινές. Εδώ και τρία χρόνια αυτό ζητάμε, γιατί γνωρίζουμε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Εμείς ποτέ δεν θέλαμε να εφαρμοστεί η ποινή του υποβιβασμού και κάναμε εκκλήσεις για να αλλάξει. Άρα λοιπόν, δεν αποφάσισε η ΕΠΟ για τις ποινές, αλλά οι εταίροι του Ηρακλή. Δηλαδή οι υπόλοιπες ομάδες κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος. Εγώ πέρσι άκουσα και εξακολουθώ να ακούω πολλά, όμως εδώ και χρόνια φωνάζουμε για να αλλάξει αυτό το πράγμα».
-Δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι μετά από αυτό που συνέβη με τον Ηρακλή, οι ποινές άλλαξαν και την Τετάρτη αναμένεται να ξαναλλάξουν και αυτό γιατί, υπάρχουν αρκετές ομάδες που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση;
«Κοιτάξτε, εμείς και φέτος ζητήσαμε να αλλάξουν οι ποινές. Και σας επαναλαμβάνω ότι εδώ και τρία χρόνια το ζητάμε αυτό και ο κόσμος πρέπει να το ξέρει και να το καταλάβει. Στην αρχή το αίτημα μας δεν εισακούστηκε. Εισακούστηκε τον Μάρτιο και την Τετάρτη όπως είπατε οι ποινές ενδεχομένως να αλλάξουν. Τώρα αν με ρωτάτε αν πρέπει να εφαρμοστεί μια ποινή που προβλέπει απλό πρόστιμο, θα σας πω ότι δεν συμφωνώ, υπό την έννοια ότι δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήθει μια ομάδα από το πρόστιμο, ενώ αντιμετωπίζει ήδη οικονομικά προβλήματα».
-Δεν συμφωνείτε όμως ότι στην περίπτωση του Ηρακλή μιλάμε για αφανισμό μιας ομάδας ενώ σ’ αυτή που ενδεχομένως να ισχύσει για ποινή «χάδι»;
«Συμφωνώ, αλλά σας λέω και πάλι, ότι αυτό δεν το επέλεξε η ΕΠΟ. Η Λίγκα το επέλεξε και ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι να το αποφασίσει, υποβιβάστηκε μια ομάδα. Αρά αυτοί που ευθύνονται είναι οι εταίροι του Ηρακλή και όχι ο Δημητρίου. Να σας το θέσω κι αλλιώς. Εάν υπάρχει ένας ασθενής που έχει πρόβλημα, αλλά η θεραπεία του δεν έχει αποτέλεσμα και εκείνος επιλέγει συνέχεια τον ίδιο γιατρό που κάνει λάθος για να απαλλαγεί από το πρόβλημά του και τελικά πεθαίνει, γιατί θα πρέπει να φταίει ο υπάλληλος που υπέγραψε την ληξιαρχική πράξη θανάτου;
Είναι σημαντικό να το καταλάβει ο κόσμος αυτό και δυστυχώς ακόμη δεν το έχει καταλάβει. Σας θυμίζω δε, ότι και πρόπερσι ο Ηρακλής είχε πρόβλημα. Τότε τα κατάφερε, πέρσι όχι. Ωστόσο και πέρσι και πρόπερσι, ζητήσαμε να μην ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού, αλλά το αίτημα δεν εισακούστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες. Αντιθέτως εγώ, άκουσα πολλά και δεν ευθύνομαι γι’ αυτά που έχουν συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: