Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Επικίνδυνοι Ναπολιτάνοι!!

Η Ιταλία συνετρίβη από την Ρωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Euro και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους υπαίτιους της ήττας και πως αυτή μπορεί να βγει σε καλό.
Επικίνδυνοι Ναπολιτάνοι
Σε ρυθμούς... οικονομικής κρίσης κινήθηκε η Σκουάντρα Ατζούρα, καθώς μετά την ακύρωση του φιλικού με το Λουξεμβούργο, ο Τσέζαρε Πραντέλι αναγκάστηκε να παίξει δύο αγώνες προετοιμασίας σε έναν. Αυτό τελικά επηρέασε τη σύνθεση με την Ρωσία και σε μεγάλο βαθμό το τελικό σκορ το οποίο κάθε άλλο παρά αυξάνει το πρεστίζ της τέσσερις φορές πρωταθλήτριας κόσμου, αφού ηττήθηκε με 3-0 στην Ελβετία.
Στις αρχές της εβδομάδας ήταν προγραμματισμένο φιλικό με το Λουξεμβούργο στην Πάρμα, όμως οι σεισμοί στην γύρω περιοχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του. Ο Πραντέλι είχε σχεδιάσει να δοκιμάσει παίκτες σε αυτό το ματς που ήταν κόντρα σε ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, έτσι ώστε με αντίπαλο την Ρωσία να βάλει τους παίκτες στους οποίους είχε καταλήξει για το βασικό σχήμα σε ένα παιχνίδι με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Ως συνέπεια, ο Ιταλός κόντρα στην Ρωσία παρέταξε στο πρώτο μέρος ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του (όλους πλην του ανέτοιμου Κιέλινι), στο δεύτερο δεν είχε άλλη επιλογή από το να δοκιμάσει πρόσωπα, ενώ από το 4-3-1-2 πέρασε σε 4-3-3 με τρεις επιθετικούς. Οι Ατζούρι στο πρώτο κομμάτι του ματς ήταν καλύτεροι, όμως στο δεύτερο μέρος ήρθε η κατάρρευση κυρίως εξαιτίας δύο παικτών της Νάπολι.

Ο Κριστιάν Μάτζιο πήρε φανέλα βασικού για 90 λεπτά σαν δεξί μπακ και με βάση την εμφάνισή του έκανε τον Ινιάτσιο Αμπάτε της Μίλαν βασικό στο Euro. Ο παίκτης της Νάπολι δεν είχε αγωνιστική συμπεριφορά και σοβαρότητα που αρμόζει σε Ιταλό αμυντικό και ήταν 100% μέσα σε δύο από τα τρία γκολ των Ρώσων.

«Αν δεν πάω εγώ στο Euro, ποιος θα πάει;» είχε αναρωτηθεί πριν μερικούς μήνες ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις (επίσης) των Παρτενοπέι για την 3άδα των τερματοφυλάκων που θα βρεθεί στο Euro, όμως στο τελευταίο ματς πριν το μεγάλο ραντεβού ο ίδιος (αντικατέστησε τον Μπουφόν στο ημίχρονο), μαζί με τον Μάτζιο έκαναν γκάφα από αυτές που αν τις είχε κάνει παίκτης στην Ελλάδα ακόμα θα γράφαμε.

Οσο είναι εν ενεργεία ο Μπουφόν, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι βασικός ο Ντε Σάνκτις, ο οποίος με την εμφάνισή του έκανε την ατάκα του να μοιάζει κωμική, ενώ ο Μάτζιο που παραδέχθηκε ότι είχε «ένα κακό βράδυ» με αυτά που είδαμε θα είναι μεγάλο ρίσκο έως έγκλημα  να πάρει νέα ευκαιρία στο Euro.

Μοναδικό θετικό για την πιο βαριά φανέλα στις Εθνικές ομάδες της Ευρώπης είναι ότι μετά την τριάρα που δέχθηκε από την Ρωσία, οι αντίπαλοι είναι πιθανό να την δουν με άλλο μάτι και να μην την υπολογίζουν τόσο όσο αν είχε κάνει μία πειστική εμφάνιση και νίκη.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: