Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η ουκρανική βιομηχανία του σεξ ετοιμάζεται για το Euro!

Tης... ιερόδουλης αναμένεται να γίνει στο φετινό Euro 2012. Τι γίνεται όμως με το HIV, όπου η Ουκρανία «σκοράρει» κάθε χρόνο;
Η ουκρανική βιομηχανία του σεξ ετοιμάζεται για το Euro
Την ίδια στιγμή που γυμνόστηθες ακτιβίστριες ζωγραφίζουν προειδοποιήσεις στα κορμιά τους καθώς η συνδιοργανώτρια χώρα έχει τα ψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων HIV στην Ανατολική Ευρώπη, η ουκρανική βιομηχανία του σεξ ελπίζει σε αύξηση των εσόδων της στη διάρκεια του Euro 2012.
«Οι πόρνες του Κιέβου προετοιμάζονται εντατικά για το Euro 2012», αναφέρει ένα ουκρανικό site και μάλιστα μερικές απ' αυτές έχουν αρχίσει να μαθαίνουν την ιστορία των 16 κρατών που συμμετέχουν μαζί με τα βασικά του ποδοσφαίρου, για να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Η Ουκρανία μετέτρεψε την πορνεία σε πλημμέλημα το 2006 με πρόστιμα από 8 έως 20 ευρώ, αλλά η ιδιοκτησία οίκου ανοχής και η μαστροπεία παραμένουν κακουργήματα. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Συμμαχίας κατά του HIV/AIDS, στην πρώην αυτή Σοβιετική Δημοκρατίαυπάρχουν περίπου 52.000 με 83.000 πόρνες, 11.000 απ' τις οποίες στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.
Στις άλλες πόλεις που θα φιλοξενήσουν το τουρνουά, το Ντόνετσκ και το Καρκίβ στα ανατολικά, ο αριθμός είναι γύρω στις 3.000, και στο Λβιβ στα δυτικά περίπου 2.500.
Εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να συρρεύουν για τη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση που ξεκινάει στις 8 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της άλλης συνδιοργανώτριας χώρας Βαρσοβία και τελειώνει την 1η Ιουλίου με το μεγάλο τελικό στο Κίεβο.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά. Η Ουκρανική φεμινιστική οργάνωση FEMEN - περισσότερο γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες της - προειδοποιεί ότι το Euro 2012 μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σεξοτουρισμού, και οι δράσεις της έχουν κύριο σλόγκαν «Η Ουκρανία δεν είναι οίκος ανοχής».
Η 24χρονη Natasha που δουλεύει σε κρυφό οίκο ανοχής σ' ένα διαμέρισμα στο Κίεβο, ελπίζει να έχει αρκετούς πελάτες για να πάρει ένα αυτοκίνητο που θέλει, αν και πιστεύει ότι οι περισσότεροι επισκέπτες θα ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο.
«Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι και το ποδόσφαιτο και η μπύρα είναι πιο σημαντικά γι' αυτούς, αλλά δεν θα περάσουν όλες τις νύχτες πίνοντας», δηλώνει.
Με την εισροή φιλάθλων απ' τα πλουσιότερα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, πολλές εκδιδόμενες είναι έτοιμες να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους, λέει η Olena Tsukerman, η οποία είναι επικεφαλής της οργάνωσης Legalife για τα δικαιώματα των ιερόδουλων.
Οι επονομαζόμενες VIP πόρνες που μιλάνε ξένες γλώσσες και χρεώνουν τώρα από 100 μέχρι 200€ την ώρα μπορεί να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν την τιμή τους, λέει η Tsukerman. Αλλά αμφιβάλλει αν τελικά θα κερδίσουν πράγματι περισσότερα χρήματα.
«Στην αρχή όλες θα αυξήσουν τις τιμές τους περιμένοντας την εισροή πελατών, αλλά τα στοιχεία λένε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει», είπε, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί οίκοι ανοχής στη Γερμανία στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2006 κατέγραψαν ζημιές. Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Συμμαχίας κατά του HIV/AIDS Kostyantyn Pertsovski συμφωνεί με την εκτίμηση αυτή. «Η εμπειρία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε μαζική εισροή σεξοτουριστών. Οι ξένοι οπαδοί προτιμούν να πίνουν μπύρα», είπε.
Πρόσθεσε επίσης ότι διεφθαρμένοι αστυνομικοί αξιώνουν διάφορα ποσά από οίκους ανοχής προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια στις περιπολίες τους. Σύμφωνα με εκδιδόμενες τα ποσά φτάνουν τα 1000 ευρώ ανά οίκο.
Ωστόσο, οι φίλαθλοι που πηγαίνουν με πόρνες θα πάρουν ένα πρόσθετο ρίσκο: η Ουκρανία έχει αυτή τη στιγμή τα ψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων HIV στην Ανατολική Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία, με τη σεξουαλική επαφή να έχει ξεπεράσει την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών ως κύρια αιτία μετάδοσης του ιού.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS (UNAIDS), σ' ένα κράτος 46 εκατομμυρίων, τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι ηλικίας από 15 ετών ζούν με τον ιό του HIV.
Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Συμμαχίας κατά του HIV/AIDS του 2011, οι εκδιδόμενες είναι μεταξύ των ομάδων με τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης: 24% των εκδιδόμενων στο Κίεβο είναι HIV θετικές και στο Ντόνετσκ το ποσοστό φτάνει το 38%.
Αν και οι πόρνες λένε γενικά ότι γνωρίζουν τους κινδύνους κι ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικά, η έρευνα έδειξε ότι μόνο το 60% απ' αυτές αποκλείουν το σεξ χωρίς προφύλαξη. Μερικές δέχονται σεξ χωρίς προφυλακτικό έναντι μεγαλύτερης αμοιβής. Αν και τα στοιχεία για την κατηγορία αυτή είναι υπό εξέταση, μια έρευνα του 2010 έδειξε ότι το ποσοστό τέτοιων εκδιδόμενων φτάνει το 22%.
Και οι πελάτες βέβαια δεν βοηθούν. «Οι 9 στους 10 λένε ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό», λέει η Irina, πρώην πόρνη.
Γνωρίζοντας το πρόβλημα, η UEFA έχει ξεκινήσει καμπάνια που απευθύνεται στους σεξουαλικά ενεργούς φιλάθλους παρακινώντας τους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά. «Δείξε κόκκινη κάρτα στον HIV και το AIDS. Ο ιός HIV δεν παίζει δίκαια - εσύ πρέπει να το κάνεις».
 
πηγή: kamarinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: