Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εράνους κάνουν μόνο οι εκκλησίες!!

ΜΟΛΙΣ λύθηκε το θέμα της αδειοδότησης στον Παναθηναϊκό πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά. Για τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης περιόδου. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εράνους κάνουν μόνο οι εκκλησίες
Και ήδη σχετικά με τις μεταγραφές έπεσαν τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι: Ο Λεάλ, που έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη, ο Παπουλής, που επίσης είναι ελεύθερος, όπως και ο Σανκαρέ και ο Βάργκας.
Παίχτες δηλαδή από τις ομάδες που δεν πήραν άδεια. Σ' αυτή τη λογική υπάρχουν κι αρκετοί άλλοι ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν ν' απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό.
Οπως π.χ. ο γκολκίπερ Κηπουρός, που δεν μπορεί να συνεχίσει στα Γιάννενα. Πολύ πιο φτηνός από τα 160 χιλιάρικα που είναι το συμβόλαιο του Κοτσόλη και μάχιμος. Ελεύθερος είναι και ο Σίσιτς από τον ΟΦΗ. Εν ενεργεία διεθνής στην εθνική Σλοβενίας και με θητεία στον Ολυμπιακό.
Πόσο καλύτερός του δηλαδή είναι ο Κλέιτον που έχει συμβόλαιο πεντακόσα χιλιάρικα; Για τον Σκούφαλη, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ, δεν λέω, αλλά ο Ιωάννου της Κέρκυρας είναι καλή περίπτωση. Τι θέλει να πει ο ποιητής με όλα αυτά; Οτι όποιος νομίζει ότι ο Παναθηναϊκός έλυσε τα προβλήματά του με την άδεια που πήρε πλανάται πλάνην οικτράν.
Με βάση τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν ο Παναθηναϊκός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πορεία που έχει χαράξει η ΑΕΚ: Στην καταστροφή και τη διάλυση. Λέγαμε και χθες ότι μέσα στο καλοκαίρι χρειάζονται ένα δεκάρικο εκατομμύρια ευρώ. Κι από κει και πέρα τα λεφτά για να βγει η σεζόν. Πόσα μπορεί να είναι αυτά; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Πολύ περισσότερο ο Αλαφούζος.
Οι πλέον μετριοπαθείς μιλάνε για τρία τάλιρα εκατομμύρια, ενώ κάποιοι άλλοι τα ανεβάζουνε στα τριάντα. Οσο ψαλίδι κι αν πέσει στα συμβόλαια, όσο κι αν τα ψώνια στις μεταγραφές του καλοκαιριού γίνουνε από το πανέρι.
Μάνι μάνι θα γίνουνε απαιτητά τα λεφτά των υπάρχοντων ποδοσφαιριστών. Που έχουν δεχθεί τους διακανονισμούς κι έχουν εξοφληθεί τύποις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του '11. Λεφτά για να πληρωθούν τα λεφτά του πρώτου εξαμήνου του 2012 θα βρεθούνε; Ηδη τρέχει το δάνειο που είχε πάρει ο Τζίγγερ, ήδη έχουνε σπάσει την επιταγή του Σισέ, ήδη έχουν εισπράξει λεφτά από τη χορηγία του ΟΠΑΠ της επόμενης περιόδου.
Κι όταν ταυτόχρονα θ' αρχίσουνε να τρέχουνε Εφορίες, ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να λειτουργήσει και να συντηρηθεί ο Παναθηναϊκός; Ο κόσμος; Σοβαροί να είμαστε. Ο κόσμος βογκάει από την Εφορία, τα ΤΑΚ, τα ΕΤΑΚ και τα χαράτσια της ΔΕΗ. Οσοι είναι Παναθηναϊκοί θα έχουνε να πληρώνουν και ετήσια Αλαφούζια έκτακτη εισφορά για την ομάδα;
Οποιος άλλος μετά τον Γιάννη Αλαφούζο το πιστεύει αυτό να σηκώσει το χέρι του. Ούτε σαν όνειρο θερινής νυχτός δεν μπορεί να σταθεί. Αυτά περί εταιρειών λαϊκής βάσης αναφέρονται μόνο στης Χαλιμάς τα παραμύθια. Μπίζνες πλαν που να στηρίζονται στο «ό,τι προαιρείσθε» δεν υπάρχουν. Εράνους κάνουν μόνο οι εκκλησίες. Οχι οι εταιρείες και καθοδηγούμενες μάλιστα από επιχειρηματίες του βεληνεκούς του Αλαφούζου. Αυτά.
Ο Βαγγέλης το έχει το χούι: Να τσακώνεται
Γι' αυτό έλεγα χθες ότι είναι ανεπίτρεπτο ν' ασχολείται ο Μαρινάκης μ' αυτόν τον Παναθηναϊκό. Να έχεις εσύ ένα τάνκερ και να βάζεις τις φωνές επειδή ο νηογνώμονας έδωσε άδεια σ' ένα ψαροκάικο.
Αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τι έχει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός από αυτόν τον Παναθηναϊκό; Απολύτως τίποτα. Το έχει όμως αυτό το χούι ο Βαγγέλης όπως λένε και οι φίλοι του: Να τσακώνεται. Από τότε που ήτανε μικρός. Φοιτητής στο Λονδίνο σχεδόν κάθε μέρα πλακωνότανε. Ετσι και τώρα. Κι όταν δεν έχει πραγματικούς εχθρούς ή αντιπάλους, τους κατασκευάζει.
Για να έχει κάποιον απέναντί του και να μαλώνει. Δίκαια ή άδικα σε σχέση δηλαδή με το αν έχουν πειράξει τον Ολυμπιακό ή όχι είχε στοχοποιήσει μέχρι τώρα Γερουλάνο-Μπιτσαξή και Πιλάβιο. Τους δύο πρώτους χρησιμοποιώντας φρασεολογία Μπέου τους είχε αποκαλέσει περαστικούς. Τον Πιλάβιο τον θεωρεί άνθρωπο του Παναθηναϊκού.
Τώρα προστέθηκε και ο Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ, τον οποίον επίσης καλεί να παραιτηθεί. Επειδή βοήθησε τον Παναθηναϊκό με έναντι της χορηγίας της προσεχούς περιόδου. Περαστικός κι αυτός, αφού αλλάζοντας η κυβέρνηση αλλάζουν και οι πρόεδροι των οργανισμών. Περαστικός και ο Πιλάβιος, αφού τον Οκτώβριο έχει η ΕΠΟ εκλογές. Αφραγκος Ωνάσης ο Αλαφούζος, αφού δεν βάζει το χέρι στην τσέπη: Ο μοναδικός νόμιμος και λεφτάς στην μπάλα είναι ο Βαγγέλης.
Μια ψυχοθεραπεία που ακούει στο όνομα Τσάκας
ΟΠΩΣ έχω γράψει όμως και κατ' επανάληψη μάλιστα η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία (αφού τελευταίος θα πεθάνει ο Μητσοτάκης). Υπάρχει φως στο τούνελ για τον Παναθηναϊκό. Οπως η Αγγελική Νικολούλη έβρισκε τους εξαφανισμένους τον έναν μετά τον άλλον έτσι και ο Βλάσης Τσάκας βρίσκει τους πρίγκιπες.
Ο τελευταίος μάλιστα έχει και τη σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο χέρι. Οτι έχει το ελεύθερο μάλιστα να επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Ο Τσάκας λοιπόν μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι κεφάτος, αισιόδοξος κι έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. «Αυτές τις μέρες έρχεται ο πατέρας του πρίγκιπα στην Αθήνα και τελειώνουμε» λέει σ' όποιον δημοσιογράφο τον παίρνει τηλέφωνο.
Είναι κι αυτός ένας τρόπος εκτόνωσης. Οποιος ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού μπουκώνει από το άγχος και τα προβλήματα, έτσι όπως έχει δυσκολέψει η ζωή, μιλάει με τον Τσάκα στο τηλέφωνο. Για να ξεμπουκώσει. Κάτι σαν ψυχοθεραπεία δηλαδή. Να ακούει τον Βλάση να του λέει ότι «έχω έτοιμη λίστα με δέκα πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές για μεταγραφές στον Παναθηναϊκό και περιμένω τον πατέρα του πρίγκιπα για να κλείσουμε το ντιλ».
Κατσουράνης-Καραγκούνης παίζουν παλαίμαχο ποδόσφαιρο.
-Νίκος Αλέφαντος
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας μιλάει σε γλώσσα παροχών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: