Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο «Μητρογκόλ» της Εθνικής!

Ο «Μητρογκόλ» της Εθνικής
Η εξαιρετική του χρονιά στον Ατρόμητο, επιβραβεύτηκε με την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός, πρώτος σκόρερ του Ατρομήτου (είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα του Περιστερίου από τον Ολυμπιακό), μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για τις προσπάθειες που κατέβαλε τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μια και μέσα από τις εμφανίσεις του στους "κυανόλευκους", κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά  βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Γκλάντμπαχ το 1994 κι εννέα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας. Μάλιστα, συμπλήρωσε 23 συμμετοχές μέχρι το 2007 που παρέμεινε εκεί.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, ο Ολυμπιακός τον "ντύνει" στα ερυθρόλευκα. Με τους Πειραιώτες, ο Μήτρογλου κατέκτησε δυο νταμπλ το 2008 και το 2009. Το 2007 είχε κατακτήσει κι 1 Σούπερ Καπ.

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Ολυμπιακός αποφασίζει να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο, μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο Μήτρογλου, τότε, συνέβαλε στα μέγιστα, ώστε οι "κυανέρυθροι" να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το καλοκαίρι του 2011, οι "ερυθρόλευκοι" τον παραχωρούν εκ νέου με τη μορφή δανεισμού, αυτήν τη φορά στον Ατρόμητο.

Με τους Περιστεριώτες έκανε "πράγματα και θαύματα", όντα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και ο 2ος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με 16 τέρματα.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το Euro 2012 που θα γίνει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: