Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η «αρκούδα»... έπνιξε την Ιταλία!!

Η «αρκούδα»... έπνιξε την Ιταλία
Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Ρώσοι απέναντι στους Ιταλούς που επικράτησαν στο τελευταίο τεστ των δύο ομάδων πριν το Euro με 3-0 σε φιλικό που διεξήχθη στην Ζυρίχη.

Η ομάδα του Άντβοκατ ήταν σε όλο το παιχνίδι καλύτερη και κέρδισε δίκαια τους «ατζούρι», αποδεικνύοντας πως θα είναι ενδεχομένως, ο δυσκολότερος αντίπαλος μας στον πρώτο όμιλο.

Δύο γκολ ο Σιρόκοφ και ένα ο Κερζάκοφ για τους νικητές.

Το ματς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε πολύ καλά για τους Ρώσους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και με τον Κερζάκοφ κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους, πίεζαν τους Ιταλούς που φάνηκε πως πρέπει να οργανωθούν περισσότερο. Αν ήταν πιο προσεκτικός ο Ρώσος στην τελική προσπάθεια θα είχε ανοίξει το σκορ σίγουρα στο πρώοτ ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα, ο Μπουφόν αποχώρησε με πόνους στην ωμοπλάτη με τους Ιταλούς να ανησυχούν. Παρόλα αυτά, οι «ατζούρι» βγήκαν πιο δυνατά και ο Μαρκίσιο στο 52’ απέφυγε το τεχνικό οφσάιντ, βγήκε απέναντι από τον Ακινφέεφ αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας έπιασε το τετ-α-τετ και απέδειξε πως οι Ρώσοι έχουν δύο ισάξιους τερματοφύλακες. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Κερζάκοφ δεν αστόχησε και πάλι και μετά την πάσα του Ντζαγκόεφ έκανε μέσα από την περιοχή το 1-0 (59’).

Οι Ιταλοί άρχισαν τις αλλαγές παίζοντας πιο επιθετικά και αφήνοντας χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Ρώσοι. Αφού ο Σιρόκοφ στο 75’ έκανε το 2-0 πλασάροντας σε κενή εστία, μετά το διώξιμο του Ντε Σάνκτις από το σουτ του Αρσάβιν. Και αυτό, δυστυχώς για τους Ιταλούς, δεν ήταν το τελευταίο κακό που τους συνέβη, αφού οι αντίπαλοί τους έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη και εν τέλει, ο Σιρόκοφ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 89’, κάνοντας το τελικό και δίκαιο 3-0.

Πως έπαιξαν:

Οι Ιταλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με 4-3-1-2. Τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Μπαλτσαρέτι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Μάτζιο από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Πίρλο ήταν στον άξονα και εσωτερικοί αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντε Ρόσι και Μαρκίσιο. Μπροστά από την τριάδα, ο Μοντολίβο σε ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση ο Κασάνο με τον Μπαλοτέλι.

Οι Ρώσοι στην αντίπερα όχθη, αγωνίστηκαν με 4-2-3-1. Ο Μαλαφέεφ στο τέρμα, οι Ναμπάμπκιν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς και Ζιρκόφ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο, οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντενίσοφ και Ζυριάνοφ και μπροστά τους οι Ντζαγκόεφ, Σιρόκοφ, Αρσάβιν από δεξιά προς τα αριστερά. Στην επίθεση, μοναδικός φορ ο Κερζάκοφ.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν (46’ Ντε Σάνκτις), Μπαλτσαρέτι (54’ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μάτζιο, Πίρλο (69’ Ντι Νατάλε), Ντε Ρόσι (60’ Μότα), Μαρκίσιο, Μοντολίβο (60’ Νοτσερίνο), Κασάνο (69’ Τζιοβίνκο), Μπαλοτέλι

Στον πάγκο: Κιελίνι, Αμπάτε, Τζιακερίνι, Μπορίνι, Ντιαμάντι

Ρωσία (Άντβοκατ): Μαλαφέεφ(46’ Ακινφέεφ), Ναμπάμπκιν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Ντενίσοφ, Ζυριάνοφ, Ντζαγκόεφ (85’ Κοκόριν), Σιρόκοφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ (63’ Πογκμπρένιακ)

Στον πάγκο: Ανιούκοφ, Σαρόνοφ, Κομπάροφ, Ισμαϊλοφ, Παβλιουτσένκο, Σεμσόφ


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: