Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μια Αγγλία, γεμάτη… ουσία!!

Μια Αγγλία, γεμάτη… ουσία!
Πολλά γκολ μπορεί να μην πετυχαίνει. Θέαμα, μπορεί να μην προσφέρει. Ο Ρόι Χότζον, όμως, μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει δημιουργήσει μια Αγγλία… γεμάτη ουσία! Τα «τρία λιοντάρια» στο τελευταίο φιλικό πριν το Euro, δυσκολεύτηκαν κόντρα στο Βέλγιο, αλλά επικράτησαν 1-0 και έκαναν φανερά όλα τα χαρακτηριστικά της νέας ομάδας! Για εξήντα λεπτά έπαιξε ο Κέβιν Μιραλάς.

Φρεσκάδα, δίψα για διάκριση, αγωνιστικό πάθος και όρεξη για προσφορά στην πατρίδα ήταν όλα όσα έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Ρόι Χότζον. Προσεκτική και σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι με έναν τόσο καλό αντίπαλο, από προπονητή και παίκτες.

«Καρδιοχτύπια» για τον Γκάρι Κέιχιλ που αποχώρησε με τραυματισμό στο σαγόνι, όμως δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του. Χτύπησε και ο αντικαταστάτης του, Τζόλεον Λέσκοτ, αλλά πρόκειται απλά για ένα σχίσιμο στο φρύδι. Χτύπησε και ο αντικαταστάτης του, Τζόλεον Λέσκοτ, αλλά πρόκειται απλά για ένα σχίσιμο στο φρύδι. «Τσίμπημα» στον τρικέφαλο αισθάνθηκε ο Τέρι και έγινε αλλαγή.

Εντυπωσιακός ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα, πρώτο γκολ για Γουέλμπεκ.

Στην ανάπαυλα βραβεύτηκαν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, Μπόμπι Μουρ, Πίτερ Σίλτον και Μπίλι Ράιτ, που έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Νέες ενοχλήσεις στη γάμπα για τον Βινσέν Κομπανί που τέθηκε νοκ – άουτ από το… ζέσταμα και οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι περιμένουν την ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο των Βέλγων.

Α’ ημίχρονο:

Η Αγγλία χρειαζόταν χρόνο. Και όσο τον έψαχνε, άλλο τόσο το Βέλγιο κυκλοφορούσε με ευκολία τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς εμφανίστηκε… αεράτη, απέκτησε ευθύς εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και η τριάδα των Φελαϊνί, Αζάρ και Βίτσελ στα χαφ της επέτρεπαν να κάνει το παιχνίδι της. Όταν τα «τρία λιοντάρια» απέκτησαν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να παίξουν τη μπάλα τους, επέλεξαν τη δεξιά πτέρυγα με τον Τσάμπερλεϊν να δημιουργεί ρήγματα. Ο νεαρός άσος της Άρσεναλ εντυπωσίασε στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας, δοκίμασε το πόδι του με περίσσια πίστη στις ικανότητές του και κέρδισε το χειροκρότημα.

Ο Τζέραρντ με τον Πάρκερ αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσπάθεια να συνεργαστούν, έχασαν εύκολα τη μπάλα, αλλά ήταν καθαρά θέμα χρόνου μέχρι το σύνολο του Ρόι Χότζον να πάρει μπρος. Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου παίχτηκε στο χώρο του κέντρου και για τον λόγο αυτό δεν σημειώθηκαν αρκετές ευκαιρίες, όπως επίσης δεν απέκτησε ρυθμό το ματς. Μια μπαλιά «τρύπα» του Άσλεϊ Γιάνγκ όμως αρκούσε για να κουνηθεί το πλεκτό. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ που έγινε αποδέκτης της μπαλιάς με εκπληκτικό πλασέ στο 37ο λεπτό έκανε το 1-0 για τους Άγγλους, σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο. Οι Βέλγοι σα να… πιάστηκαν στον ύπνο, ανέβασαν την απόδοσή τους μέχρι το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα.

Β’ ημίχρονο:

Ο ρόλος του αφεντικού μέσα στο γήπεδο δεν ήταν… αγγλικός. Κι αυτό γιατί το βελγικό κέντρο λειτουργούσε εξαιρετικά. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά ο Ρόι Χότζον επέλεξε να «χτυπήσει» στην ταχύτητα. Έβαλε τον Ρούνεϊ στη θέση του Γουέλμπεκ, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινούταν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Μινιολέ και όταν έβρισκε χώρους, «έτρεχε» την αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε από το σύνολο του Βίλμοτς, όταν ο Εντέν Αζάρ απείλησε από απόσταση 20 μέτρων για να δει τον Χαρτ να απομακρύνει και στη συνέχεια να βγαίνει νικητής και από τη «μονομαχία» με τον Φελαϊνί που πήρε το «ριμπάουντ».

Η δυσκολία των Άγγλων να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους συνεχίστηκε, αφού η πίεση από τους αντιπάλους τους υποχρέωνε σε πολλά λάθη και κινήσεις… πανικού. Ο Χότζον τέσταρε κι άλλους παίκτες, οι Γουόλκοτ και Ντεφό έδωσαν πνοή στο παιχνίδι των «τριών λιονταριών» και η διάθεση των γηπεδούχων για δεύτερο γκολ έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής στο γήπεδο. Το Βέλγιο έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν στο 82ο λεπτό ο Ζιλέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τζο Χαρτ, αλλά ακόμη και σε αυτό, υπήρξε απάντηση από πλευρά γηπεδούχων. Ο Ζερμέιν Ντεφό «τρομοκράτησε» τον Μινιολέ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι, στην τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Κέιχιλ (19’ Λέσκοτ), Τέρι (70’ Γιαγκέλκα), Τζέραρντ (83’ Χέντερσον), Μίλνερ, Πάρκερ, Γιάνγκ (66’ Ντεφό), Τσάμπερλεϊν (66’ Γουόλκοτ), Γουέλμπεκ (53’ Ρούνεϊ)

Βέλγιο: Μινιολέ, Βερτόνχεν, Βερμάελεν, Ζιλέ, Σίμονς, Μέρτενς (72’ Λουκάκου), Βίτσελ, Αζάρ, Φελαϊνί, Μιραλάς (59’ Τσαντλί), Ντεμπελέ

Πηγή: england365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: