Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Λίβερπουλ της νέας εποχής!!

Η Λίβερπουλ της νέας εποχής

Εντελώς διαφορετικό αναμένεται να είναι το πρόσωπο της Λίβερπουλ από την επόμενη σεζόν, όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στον τρόπο οργάνωσης. Ριζικές αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο, μετά τη συμφωνία με τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος θα πλαισιωθεί από ένα …γκρουπ ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Η παρουσίαση του Μπρένταν Ρότζερς, το μεσημέρι της Παρασκευής σήμανε την έναρξη της νέας εποχής στο «Anfield», με τον 39χρονο τεχνικό να προαναγγέλλει αλλαγές με τις δηλώσεις του.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τρία είναι σίγουρα τα νέα πρόσωπα στο προπονητικό επιτελείο της Λίβερπουλ, με τον Ρότζερς να ζητά και να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες των πρώην συνεργατών του στη Σουόνσι.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους, αυτοί αναμένεται να είναι οι Κόλιν Πάσκοου, Κρις Ντέιβις και Γκλεν Ντρίσκολ. Ο πρώτος είναι το «δεξί χέρι» του Ρότζερς, ενώ ο τελευταίος θεωρείται «γκουρού» στα στατιστικά, στην ανάλυσή τους και στην προσομοίωσή τους στην εικόνα των παικτών. Αυτομάτως, γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με τον Στιβ Κλαρκ, τον μέχρι πρότινος βοηθό του Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος είχε σημαντικές αρμοδιότητες στις προπονήσεις της Λίβερπουλ. Ο ίδιος ο Ρότζερς αρνήθηκε να πάρει θέση στη συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.


Dream Team

Εκτός από το προπονητικό επιτελείο, αναμένονται αλλαγές και στους ανθρώπους που θα πλαισιώνουν τον Ρότζερς, αλλά δεν θα έχουν σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Με βάση τα όσα γράφονται στις τοπικές εφημερίδες του Λίβερπουλ, το Fenway Sports Group, θα προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα έχει σχέση με την προπονητική, αλλά και με την επιστήμη του αθλητισμού, δημιουργώντας έτσι μία ομάδα …τεχνοκρατών γύρω από τον 39χρονο προπονητή.

Το όνομα του Λουίς Φαν Γκαάλ πρέπει να αποκλειστεί, με βάση τα ρεπορτάζ, αφού ο Ρότζερς θέλει να έχει αυτός τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το τι συμβαίνει στο σύλλογο, και ο 64χρονος Ολλανδός δεν δέχεται να εργαστεί σε άλλο πόστο από αυτό του τεχνικού διευθυντή.

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου προσανατολίζονται σε ένα σύστημα διοίκησης και λειτουργίας σε αμερικάνικα πρότυπα, όπως λειτουργούν οι ομάδες μπέιζμπολ και στο ΝΒΑ. Για αυτό λόγο, δεν πρόκειται να υπάρχει ρόλος αθλητικού διευθυντή ή διευθυντή ποδοσφαίρου, με τους ρόλους αυτούς να «σπάνε» σε περισσότερα πόστα.


Τα πρώτα ονόματα

Ο Τσίκι Μπεκίρισταϊν, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιτελικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα, είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για την στελέχωση της …Dream Team, ενώ αναβάθμιση προβλέπεται και για τον Πεπ Σεγκούρα, ο οποίος από τις ακαδημίες αναλαμβάνει την ομάδα των αναπληρωματικών.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: