Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Κρύο ντους» για τους Τσέχους!

«Κρύο ντους» για τους Τσέχους
Η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, Τσεχία, στο τελευταίο της φιλικό πριν αναχωρήσει για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας υποδέχθηκε στην Πράγα την Ουγγαρία και έχασε με 2-1.

Μπορεί να ήταν καλύτερη και να πίεζε, αλλά το 4-2-3-1 που παρέταξε ο Μπίλεκ είχε εμφανείς αμυντικές δυσλειτουργίες.

Κάτι, που το πλήρωσε στο 89', όταν ο Γκιούρσκο τιμώρησε τους γηπεδούχους στην αντεπίθεση κάνοντας το τελικό 2-1 για τους Μαγυάρους.

Οι Τσέχοι ήθελαν την νίκη για να πάνε με… αέρα στο Euro, για αυτό και επέλεξαν τους Ούγγρους, οι οποίοι δεν είναι δα και φόβητρο. Και μπροστά στο κοινό τους, ήταν μια ευκαιρία. Μάλιστα, στα τελευταία 6 παιχνίδια η αντίπαλος της Εθνικής μας στον 1ο όμιλο ήταν αήττητη. Όμως οι Μαγυάροι, δεν ενδιαφερόντουσαν για αυτό.

Αφού στο 7’, ο Ντζόυντζακ έκανε το 0-1. Οι Τσέχοι «ανέβηκαν», πίεσαν και στο 25’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάντλετς, ισοφάρισαν. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους αλλά οι χώροι που άφηναν για τις αντεπιθέσεις των Ούγγρων ήταν τεράστιοι. Κάτι που εκμεταλλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Γκιούρσκο στο 89’ ο οποίος δεν άφησε την πάσα του Ντζούντζακ να πάει χαμένη…

Πως έπαιξε η αντίπαλός μας Τσεχία:

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Τσεχία. Ο Τσεχ, όπως ήταν λογικό υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του και μπροστά του, οι Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι και Γκεμπρεσελασιέ ήταν η τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο, ο Κόλαρ και ο Γίρασεκ ήταν στον άξονα και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Πίλαρ, Πλασίλ και Ρέζεκ οι οποίοι ήταν πίσω από τον Μπάρος.

Πολλές φορές, το σύστημα άλλαζε σε 4-4-2 με τον Ρέζεκ να πηγαίνει δίπλα στον Μπάρος και τον Πλασίλ να γίνεται αριστερό χαφ. Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές, δεν άλλαξαν την παράταξη…

Τσεχία(Μπίλεκ):Τσεχ, Σίβοκ (46’ Χούμπνικ), Λιμπέρσκι, Γκεμπρεσελασιέ, Κάντλετς, Πλασίλ (80’Λάφατα), Κολάρ (60’ Νταρίντα), Πιλάρ, Γίρασεκ (80’ Χούμπσμαν), Ρέζεκ(73’ Ραϊτόραλ), Μπάρος (60’ Πέκχαρτ)

Ουγγαρία(Εγκερβάρι): Μπόγκνταν, Γιουχάζ (39’ Μεστσάρος), Βάντζακ, Λάτσκο, Πίντερ, Κόρσμαρ, Ντζούντσακ, Σκακάλι, Βάργκα, Κολτάι (65’ Γκιούρσκο), Σζαλάι


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: