Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ανέλαβε δράση ο Ζαμπέτας!!

Το ντόμινο των ραγδαίων εξελίξεων στο στρατόπεδο του Άρη, μετά το «κόκκινο φως» για την αδειοδότηση της ομάδας, κορυφώθηκε με τις παραιτήσεις των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου χθες το απόγευμα. Πλέον η αγωνία των φίλων του Άρη είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα και πως η ομάδα θα αντιμετωπίσει την κρίση.

Ο Αντώνης Ζαμπέτας αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη τον ρόλο ρυθμιστή που του δόθηκε για την επόμενη μέρα, ως η μοναδική λύση κοινής αποδοχής από τις συνιστώσες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του Άρη και σαφώς συναισθανόμενος το βάρος που υπάρχει στις πλάτες του, ως σημαίνον στέλεχος της διοίκησης που προκάλεσε το αδιέξοδο. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, που προαλείφεται να αναλάβει και καθήκοντα προέδρου, έχει σηκώσει από το βράδυ της Πέμπτης τα μανίκια και έπιασε δουλειά, επιχειρώντας αλλεπάλληλες συναντήσεις με Φορείς του Άρη, οργανωμένους οπαδούς και στελέχη τα οποία μπορούν να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη ώρα.

Το νέο διοικητικό σχήμα

Όπως αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ του «Μ» στο φύλλο της Παρασκευής, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να στελεχωθεί άμεσα ένα διοικητικό σχήμα, το οποίο θα αναλάβει να «τρέξει» τις υποθέσεις της ομάδας. Ένα σχήμα το οποίο θα επιχειρηθεί να είναι ευρύτερης αποδοχής, με στελέχη που έχουν ερείσματα στις τάξεις του κόσμου, αφού είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η συσπείρωση αυτή τη στιγμή. Το μεταβατικό αυτό σχήμα, που θα λάβει νόμιμη υπόσταση στην επικείμενη γενική συνέλευση μετόχων στις 22 Ιουνίου, επιλέχθηκε ως προοπτική έναντι μιας διοίκησης Πρωτοδικείου που θα μπορούσε επίσης να προκύψει, όμως θα απαιτούσε μια πιο χρονοβόρα διαδικασία μέχρις ότου λάβει υπόσταση για να αρχίσει να λειτουργεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο σχήμα θα είναι 5μελές ή 7μελές, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει ο Αντώνης Ζαμπέτας στα προσκλητήρια που έχει αρχίσει να απευθύνει. Βασικό κριτήριο επιλογής των νέων στελεχών, πέραν της αποδοχής από την ευρεία μάζα του κόσμου του Άρη είναι η δυνατότητα τους να βοηθήσουν έμπρακτα την ομάδα στην καθημερινή λειτουργία της, δαπανώντας αρκετές εργατοώρες και θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη.

Επιχειρηματίες στο πλευρό του;

Εκτός του Αντώνη Ζαμπέτα, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στο νέο διοικητικό σχήμα ενός εκπροσώπου του Ερασιτέχνη (προκρίνονται οι επιλογές του προέδρου, Νίκου Παπαδόπουλου ή του νομικού, Χρήστου Γρόλιου, που μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως λόγω  της επαγγελματικής ιδιότητας του) και ενδεχομένως ενός βετεράνου ποδοσφαιριστή. Ο Αντώνης Ζαμπέτας της τελευταίες ώρες φέρεται να έχει προσεγγίσει επιφανείς Αρειανούς επίχειρηματίες, με τους οποίους τον ενώνει η αγάπη για την ομάδα, καθώς και κοινές απόψεις πάνω σε θέματα διοίκησης και λειτουργίας της ΠΑΕ. Στόχος αυτών των επαφών είναι να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις τους για εμπλοκή στα διοικητικά της ΠΑΕ, ενδεχόμενο που φαντάζει πιθανό, ειδικά από τη στιγμή που ξεκαθαρίζει το διοικητικό τοπίο και αποχωρεί από τα κοινά ο Γιάννης Κόντης, ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο, που η παρουσία του λειτουργούσε αποτρεπτικά για πολλούς Αρειανούς που θα μπορούσαν να εμπλακούν  στα διοικητικά της ομάδας. Στην περίπτωση που ο Αντώνης Ζαμπέτας λάβει σύντομα θετικές απαντήσεις στις προσκλήσεις του, ο Άρης εκτός από στελέχη για το δ.σ. θα εξασφαλίσει πιθανόν και κάποια κεφάλαια, αφού οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να διευκολύνουν ταμειακώς την ομάδα, ώστε να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες της. Φυσικά για να πειστούν να συμμετέχουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εξομαλύνεται η κατάσταση και κυρίως ότι ο «εμφύλιος σπαραγμός» στο εσωτερικό της ομάδας παύει μπροστά στο σοβαρό διακύβευμα της επόμενης μέρας.

Η καμπάνια για τα διαρκείας

Μένοντας στο σκέλος της αναζήτησης χρημάτων για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών, στόχος είναι να κυκλοφορήσουν το συντομότερο δυνατό τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου, με τη φιλοδοξία ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, συναισθανόμενος την ανάγκη της ομάδας και αντιλαμβανόμενος την αλλαγή σελίδας που επιχειρείται, με την απομάκρυνση των προσώπων που οδήγησαν τον Άρη στο χείλος του γκρεμού. Το πιθανό σενάριο αναφέρει ότι η καμπάνια για τα διαρκείας θα αρχίσει προς τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας, όταν θα πάρει «σάρκα και οστά» το νέο διοικητικό σχήμα, με πιθανή την παραίτηση Αθανασιάδη μετά το δ.σ. της Σούπερ Λίγκας την Τετάρτη.
Εξωτερικοί συνεργάτες με τεχνογνωσία
Μια άλλη παράμετρος του πλάνου της επόμενης μέρας, έτσι όπως προωθείται από τον Αντώνη Ζαμπέτα και τους λιγοστούς συνεργάτες που έχει στο πλευρό του, είναι η στελέχωση της ΠΑΕ με τεχνοκράτες, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα, συνεπικουρώντας το έργο του διοικητικού συμβουλίου. Σε πρώτη φάση στόχος είναι η πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή (φέρεται να προκρίνεται ήδη πρόσωπο που τυγχάνει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του διευθύνοντος συμβούλου για ένα τόσο νευραλγικό πόστο), ο οποίος θα αναλάβει, ανεξαρτήτως των συνθηκών που τελικά θα διαμορφωθούν με τις μεταγραφές, να στελεχώσει το αγωνιστικό τμήμα της νέας χρονιάς. Σε συνεργασία μαζί του θα επιλεγεί και ο προπονητής που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Φυσικά όλα τα παραπάνω απόλυτα εναρμονισμένα με τα στενά οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην ομάδα για τη νέα σεζόν.
Από εκεί και πέρα, στόχος είναι η πρόσληψη ενός νομικού συμβούλου πλήρους απασχόλησης, ο οποίος θα αναλάβει να βάλει σε μια τάξη των «χάος» με τις προσφυγές και τα λοιπά δικαστικά μέτωπα της ΠΑΕ, επιχειρώντας να πετύχει ότι πιο συμφέρον για την εταιρία.

Επαφές με ποδοσφαιριστές

Η είδηση ότι ο Άρης δεν πήρε άδεια από την ΕΠΟ προκάλεσε όπως αναμενόταν αναταραχή στα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, που μάταια περίμεναν εδώ και καιρό, κάνοντας μεγάλη υπομονή, μια διοικητική λύση μέσω του πλάνου που προωθούσαν ο Θανάσης Αθανασιάδης με τον Γιάννη Κόντη. Ο Αντώνης Ζαμπέτας, γνωρίζοντας καλά την κατάσταση και αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ με ένα μπαράζ προσφυγών από τους παίκτες, άρχισε από χθες το απόγευμα επαφές μαζί τους, καθώς και με τους δικηγόρους και τους ατζέντηδες τους, ώστε να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να δεσμευτεί προσωπικά, ζητώντας μια τελευταία παράταση χρόνου για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει βρει δίαυλο επικοινωνίας με όλους σχεδόν τους Έλληνες παίκτες, αλλά και με αρκετούς από τους ξένους, κάτι που έχει διπλή σημασία, αφού εκτός των προσφυγών που πρέπει να αποτραπούν, στόχος είναι να διατηρηθούν στην ομάδα όσοι περισσότεροι παίκτες μπορούν, ειδικά στην περίπτωση που ισχύσουν οι ποινές για τις μεταγραφές.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: