Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απολύθηκε 3η φορά σε 3 μήνες από την ίδια ομάδα!!

Ένα πρωτότυπο -για το χώρο του ποδοσφαίρου- «ρεκόρ» διεκδικεί, αν δεν το έχει κιόλας κατακτήσει, ο Τσάνκο Τσβετάνοφ, ο οποίος από σήμερα αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της βουλγαρικής Έταρ Βέλικο Τάρνοβο, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά από την έναρξη της τρέχουσας περιόδου!
Απολύθηκε 3η φορά σε 3 μήνες από την ίδια ομάδα!
Ο 42χρονος προπονητής απολύθηκε τον Αύγουστο, ύστερα από την εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Μπερόε Στάρα Ζαγκόρα, και στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο, μετά την εντός έδρας ήττα 1-0 από τη «νεοφώτιστη» Πίριν Γκότσε Ντέλτσεφ, ωστόσο και τις δύο φορές οι αντιδράσεις των οπαδών της Έταρ είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στο πόστο του.
Ο Τσβετάνοφ, ο οποίος υπήρξε 40 φορές διεθνής και μέλος της αποστολής της εθνικής Βουλγαρίας που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ του 1994, είναι ο αγαπημένος των φιλάθλων της ομάδας. Ανέλαβε για πρώτη φορά τα «ηνία» της Έταρ τον Ιανουάριο και την οδήγησε στα «μεγάλα σαλόνια» ύστερα από 14 χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες.
Ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει ότι ο Τσβετάνοφ είδε την «πόρτα της εξόδου», εξαιτίας «μιάς σειράς δηλώσεων κατά του Τούρκου ιδιοκτήτη, Φεϊζί Ιλχανλί, και ενεργειών που υπονομεύουν το πρεστίζ του συλλόγου». Τον Σεπτέμβριο, ο Ιλχανλί κατηγόρησε τον Τσβετάνοφ για εμπλοκή σε «στήσιμο» αγώνων, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν ανοίξει έρευνα για ύποπτες αναμετρήσεις. Από την πλευρά του, ο Τσβετάνοφ αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση.
Η Έταρ στέφθηκε πρωταθλήτρια Βουλγαρίας το 1991 και είχε πέντε παίκτες στην αποστολή της εθνικής στο Μουντιάλ του 1994, ωστόσο πλέον είναι προτελευταία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Πηγή: thesporters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: