Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σε πλειστηριασμό κειμήλιο του Μαντσίνι!!


Σε πλειστηριασμό κειμήλιο του Μαντσίνι
Σε πλειστηριασμό της πρώτης του φανέλας με την οποία αγωνίστηκε στη Serie A προχωρά μέσω ιστοσελίδας ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, προκειμένου να συλλέξει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, που και στο παρελθόν έχει κάνει ανάλογες κινήσεις, θα υπογράψει το ιστορικό αυτό κειμήλιο, ελπίζοντας να δελεάσει ακόμα περισσότερο τους υποψήφιους αγοραστές.

Αρκετές φορές οι επικριτές του ποδοσφαίρου ισχυρίζονται πως όσοι ασχολούνται με αυτό ζουν σε «χρυσά κλουβιά» και δεν έχουν συναίσθηση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους απλούς ανθρώπους. Τα χρήματα που κυκλοφορούν, η πολυτελής ζωή των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, η λάμψη που αυτοί εκπέμπουν, τους κάνει να μοιάζουν με κατοίκους άλλου πλανήτη.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί που με τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως η ευαισθησία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ταπεινών. Ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο διοργανώνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες και προσφέρουν τις εισπράξεις σε ιδρύματα που φροντίζουν φτωχά παιδιά. Σε ανάλογες πράξεις προβαίνει και ο Ροναλντίνιο, σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως δεν ξεχνά από πού προέρχεται.

Τελευταίος χρονικά που προτίθεται να προσφέρει χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι βγάζει σε πλειστηριασμό τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα της Serie A, στις 9 Μαΐου του 1982, στον αγώνα της Μπολόνια με την Ίντερ. Στο ματς αυτό, μάλιστα, ο Μαντσίνι πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Βάση εκκίνησης για τα «χτυπήματα» είναι τα 500 ευρώ. Ο Μαντσίνι θέλοντας να «δελεάσει» περισσότερο τους πιθανούς αγοραστές, έχει υπογράψει τη φανέλα αυτή. Το ποσό που θα εισπραχτεί θα προσφερθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: