Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας!Στην Θεσσαλονίκη (BIΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 3η ελληνογερμανική συνέλευτης Θεση δημάρχων. Εργαζόμενοι στους δήμους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα τον γερμανό πρόξενο και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χ.Γ. Φούχτελ που συμμετέχει στην συνέλευση. 

Τετριακόσιοι περίπου διαδηλωτές που είχαν παραμείνει έξω από την ΔΕΘ, έψαχναν εδώ και ώρα τρόπο να μπορέσουν να μπουν στην ΔΕΘ, ωστόσο επειδή δεν τα κατάφεραν αποφάσισαν να κάνουν πορεία. Καθώς, λοιπόν, η πορεία τος μετακινούνταν και έφτασε στο συντριβάνι, ανακάλυψαν είσοδο που ήταν ακάλυπτη από αστυνομικούς και έτσι, αυτή τη στιγμή, και αυτοί έχουν εισχωρήσει στον χώρο της έκθεσης. Βρίσκονται έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ, φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους περιορίσουν.

Νωρίτερα, οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και αυγά, γιούχαραν και προπηλάκισαν μέλη της γερμανική αντιπροσωπείας καθώς μήλον της έριδος είναι η παρουσία του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.  
Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.
Οι διαδηλωτές έσπασαν μια πόρτα και εισέβαλαν στον χώρο της έκθεσης. Προσπάθησαν να βγάλουν έξω τους συνεδρους και εκτιλίχθηκαν απίστευτες σκηνές με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν στους διαδρόμους της ΔΕΘ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα διαληλωτών ξυλοκόπησε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας!

Οι διαδηλωτές εξαγριώθηκαν από τις χτεσινές δηλώσεις του γερμανού υφυπουργού ότι στην Ελλάδα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλεία που θα μπορούσαν 1.000 ενώ διαμαρτύρονται και για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η «φίλη» Γερμανίδα βουλευτής

Μια γερμανίδα βουλευτής που συμμετείχε στην ημερίδα στη ΔΕΘ αποφάσισε να κατευνάσει τα πνεύματα συνομιλώντας με τους διαδηλωτές. Αποφάσισε, ωστόσο, να συνομιλήσει - σε χαλαρούς τόνους, όπως βλέπετε - με τους διαδηλωτές, που το πρωί προκάλεσαν ένταση,περιμένοντας τον Χανς Φούχτελ να φτάσει στη ΔΕΘ.


Φούχτελ: Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει, είναι δημοκρατικό του δικαίωμα», είπε ο Χανς Φούχτελ, μιλώντας στην ημερίδα στη ΔΕΘ. Αρκέστηκε σ' αυτό, δίχως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα επεισόδια που προηγήθηκαν.
Αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές κάνουν πορεία στην Εγνατία οδό, ενώ υπάρχει μια ομάδα 150 διαδηλωτών, που παραμένει εντός του χώρου του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Κατάπτυστες οι δηλώσεις Φούχτελ
Απαξιωτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ τις δηλώσεις Φούχτελ για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλογίζοντάς του απύθμενο θράσος.
Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τ.Α. απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού» και ότι πρέπει να φανούν τρόποι για το «πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».
Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΟΤΑ, «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους».
«Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;».


Δεν υπάρχουν σχόλια: