Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πασσαλής: «Ο Αγκάνθο έχει χάρισμα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και του Ολυμπιακού, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metrpolis» όπου πραγματοποίησε δηλώσεις για τη φετινή πορεία των «κιτρίνων». Ακόμα μίλησε για την απόλυση Φερέιρα, αλλά και τους Γιαννιώτα και Αγκάνθο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον φετινό Άρη:
«Είναι θετικό το ότι η ομάδα βελτιώνεται είναι φυσιολογικό πως αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Φάνηκε το πρόβλημα που υπήρχε στα αποδυτήρια. Αν και είμαι αντίθετος στην αλλαγή προπονητή φάνηκε πως δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει ο κ. Κατσαβάκης και οι Μπουγιουκλής- Πασιαλής ήξεραν να διαχειριστούν την κατάσταση. Πιστεύω πως ο Άρης δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι το τέλος.»

για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Η κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτή θα πρέπει να μάθεις να λειτουργείς μέσα από τις ιδιαιτερότητες, χωρίς να αναλώνεσαι σαν προσωπικότητα. Η ομάδα είναι στη κορυφή της ιεραρχίας, από κει και πέρα είναι ο πρόεδρος, οι ποδοσφαιριστές κλπ. Οποίος δε λειτουργεί με βάση αυτό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ο Άρης έχει αυτή την περίοδο λίγους παίκτες που μείνανε από πέρσι, πολλά νέα παιδιά που πρέπει να στηριχτούν και να αρπάξουν την ευκαιρία.»

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:
«Ο Φερέιρα έκανε λάθη και αυτός όσον αφορά τους παίκτες που έφερε και άφησε να αποχωρήσουν. Ήταν φυσιολογικό να απομακρυνθεί και μάλιστα άργησε πιστεύω γατί τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως άσχημα.»

Για τον Γιάννη Γιαννιώτα και το αν μπορεί αν παίξει στην Εθνική ανδρών:
«Πιστεύω πως είναι πρώιμο για να πάει στην Εθνική ανδρών. Είναι ένας ακραίος επιθετικός και το μεγάλο του προσόν είναι να ανοίγει τη μπάλα και να συγκλίνει με ταχύτητα. Πρέπει να βάλει επιθετικά στοιχεία, να βρει στο ένας με έναν περισσότερους τρόπους να περάσει τον αντίπαλο. Βασίζεται στην ταχύτητα του, όμως για να γίνει ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής θα πρέπει να βελτιώσει την επιθετική του συμπεριφορά. Στα τελευταία ματς έχει ηρεμήσει δεν έχει τόση ένταση. Όταν μιλάμε για αμυντικούς της Σούπερ Λιγκ ο αντίπαλος έχει διαβάσει το παιχνίδι του επιθετικού οπότε δεν πρέπει να γίνεται προβλέψιμος .Ακόμη θα πρέπει να δώσει βάση στην αμυντική του συμπεριφορά.»

Για τον Νταβίντ Αγκάνθο:
«Ο Αγκάνθο με έχει εντυπωσιάσει κυρίως με τον τρόπο που κινείται στο γήπεδο. Βοηθάει τους συμπαίκτες του να γίνονται καλύτεροι. Είναι εντυπωσιακό το πως γυρνάει με το αριστερό και μπορεί να σημαδεύει στην εστία. Όλα τα τελειώματά του πάνε μέσα. Είναι ένα προσόν που έχει και ο Μήτρογλου, το είχε παλιότερα και ο Βαζέχα. Είναι χάρισμα.»

Για την μέχρι τώρα πορεία του Άρη:
«Δεν πιστεύω πως θα κινδυνέψει. Πιστεύω πως θα σταθεροποιηθεί στη μέση της βαθμολογίας. Το βλέπω δύσκολο να διεκδικήσει πεντάδα. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πολύ δύσκολο. Εγώ παρακολουθώ τις εξελίξεις σαν απλός παρατηρητής. Δεν έχω επαφή με τους ανθρώπους του Άρη. Αλλά όταν δεν παίρνεις αδειοδότηση και πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πορευτείς είναι φυσιολογικό να είναι στόχος η σωτηρία. Πρέπει να δημιουργήσει μια βάση. Τα παιδιά να πάρουν εμπειρίες και σιγά σιγά με παίκτες από την ακαδημία με λίγα χρήματα και με παίκτες αξιόλογους με μεγαλύτερα συμβόλαια να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε πρωτάθλημα και κύπελλο.»



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: