Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Άργησε…!!

Άργησε…
Όταν «ξύπνησε» ο Πανιώνιος ήταν… αργά.

Τη δεύτερη τους ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές στο φετινό Eurocup γνώρισαν οι «κυανέρυθροι», αυτή τη φορά από την Ζιέλονα Γκόρα με σκορ 76-70.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν σε άλλο… γήπεδο για περίπου 30 λεπτά, αφήνοντας τη διαφορά να πάει ακόμα και στο -25.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν την αντεπίθεσή τους, ωστόσο το… ποτάμι δεν είχε γυρισμό, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να είναι τελευταία στον έκτο όμιλο, χωρίς νίκη.

Κορυφαίοι για τον Πανιώνιο ήταν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Κρις Μπούκερ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ τη μεγαλύτερη «ζημιά» για λογαριασμό της Ζιέλονα Γκόρα έκανε ο Χοτζ, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους.

Μία καλή εμφάνιση για να μετριάσει τη βαριά ήττα, στην πρεμιέρα από την Οστάνδη, ήθελε ο Πανιώνιος κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα. Ωστόσο, το ματς… στράβωσε από την αρχή, με τους Πολωνούς να έχουν πάρει ένα προβάδισμα 12 πόντων (4-16) από την πρώτη περίοδο. Η αστοχία και τα λάθη από τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου συνεχίστηκαν, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο και να φτάσουν ακόμα και στο +15 (8-23). Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, οι «κυανέρυθροι» έκαναν σερί 4-0, κλείνοντάς την στο 12-23.

Τα ίδια και… χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον Πανιώνιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Νίκο Παππά να κινείται σε ρηχά νερά και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να προσπαθεί μόνος του, η Ζιέλονα αύξησε και άλλο την υπέρ της διαφορά, η οποία έφτασε στο +25 (17-42). Όμως, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και στο δεύτερο, ένα σερί των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου στο τέλος, διαμόρφωσε το 23-42.

Στο ίδιο μοτίβο κινούταν το ματς και μέχρι τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, με τους Πολωνούς να διατηρούνται –χωρίς κόπο- μπροστά στο σκορ (32-50). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Πανιωνίου αποφάσισαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, ροκανίζοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους σκορ 9-2 (41-53). Όμως, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό με το τέλος της τρίτης περιόδου να είναι στο 45-58.

Με το προβάδισμα που είχε για τρία δεκάλεπτα, η Ζιέλονα έδειξε στο τελευταίο μία σχετική χαλάρωση. Από την άλλη, ο Πανιώνιος, δείχνοντας σοβαρότητα στα ριμπάουντ και διάθεση να τρέξει στο παρκέ, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, η οποία έφτασε ύστερα από ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (57-64), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Μάλιστα, η αντίδραση των «κυανέρυθρων» αποσυντόνισε τους Πολωνούς, με το σκορ να γίνεται 61-66. Όμως, ό,τι… έχτιζε τόσα λεπτά, το… γκρέμισε στα τελευταία, με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές στο φετινό Eurocup με το τελικό 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 23-42, 45-58, 70-76.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: