Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Viva… Holevas!!

Viva… Holevas!
Ένα υπέροχο τέρμα του Χοσέ Χολέμπας (29΄) ήταν αρκετό για να δώσει στην Εθνική ομάδα την νίκη με σκορ 1-0 επί της Ιρλανδίας και να δημιουργήσει στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα και πίεση που έφτανε μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και τους παίκτες του Τραπατόνι.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και ιδιαίτερα… φρεσκαρισμένη με νέα πρόσωπα, η «γαλανόλευκη» διαχειρίστηκε καλά την πίεση αλλά και τα… νεύρα των αντιπάλων και έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και σε μέτριες ποδοσφαιρικά βραδιές.

Κέρδος η εμφάνιση του Ταχτσίδη που στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών έδειξε έτοιμος να βοηθήσει όταν του ζητηθεί αλλά και του επίσης πρωτοεμφανιζόμενου Σταφυλλίδη που είχε καλές στιγμές στο ματς αλλά και… αμήχανες (σ.σ όπως το χέρι στο 1΄που δεν δόθηκε πέναλτι).




Κορυφαίος ο Χοσέ Χολέμπας που εκτός από το υπέροχο γκολ που πέτυχε, πρώτο με το εθνόσημο, έκανε γενικά εμφάνιση υψηλού επιπέδου αγωνιζόμενος στην θέση του αριστερού χαφ. Οι Ιρλανδοί μετά την 6άρα που είχαν δεχθεί από τους Γερμανούς, είχαν τεράστια πίεση και νεύρα στο ματς κάτι που φάνηκε ειδικά από την στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Είχαν διαστήματα που πίεσαν στο ματς και κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα αλλά ως εκεί.

Πώς έπαιξε:

Με 4-4-2 παρέταξε την Εθνική ομάδα ο Σάντος. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο, ο Σταφυλλίδης στο αριστερό, οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος στο κέντρο άμυνας, Ταχτσίδης και Τζιόλης σε ρόλο αμυντικών χαφ, αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Νίνης και στην επίθεση Σαμαράς και Μήτρογλου.



Μόλις στο 1ο λεπτό μετά από σέντρα του Γουόρντ στην περιοχή, ο Σταφυλλίδης… σταμάτησε την μπάλα με το χέρι αλλά ο διαιτητής του αγώνα δεν καταλόγισε το πέναλτι που ζήτησαν οι Ιρλανδοί. Στο 3΄, οι Ιρλανδοί έφυγαν στην κόντρα με τον Λονγκ αλλά ο Παπασταθόπουλος «καθάρισε» την φάση. Ωστόσο, ήταν φανερό στα πρώτα λεπτά, ότι η ομάδα του Τραπατόνι είχε μπει πολύ καλύτερα στο ματς. Με την συμπλήρωση 10΄, οι Ιρλανδοί απείλησαν με την κεφαλιά του Κοξ που σηκώθηκε μόνος στην καρδιά της περιοχής αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Το πρώτο καλό σουτ για την Εθνική καταγράφηκε στο 23ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Νίνης βρήκε χώρο και δοκίμασε με το δεξί πόδι. Ο Φορντ όμως ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε…Στο 29ο λεπτό του αγώνα όμως, η Ελλάδα μπήκε μπροστά στο σκορ. Σαμαράς, Μήτρογλου και Χολέμπας άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα και ο τελευταίος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Φορντ για το 1-0.

Μετά το γκολ η ελληνική ομάδα, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έγινε πιο επικίνδυνη απέναντι σε μία Ιρλανδία που έπαιζε από σκληρά έως αντιαθλητικά αλλά δεν απείλησε άλλο με εξαίρεση το σουτ του Μπρέιντι στο 45΄που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάντος έκανε τρεις αλλαγές. Σαλπιγγίδης αντί Σαμαρά, Αθανασιάδης αντί Μήτρογλου και Φορτούνης αντί Χολέμπας πέρασαν στο ματς αλλά δεν άλλαξε κάτι σε ότι αφορά την διάταξη της ομάδας. Στο 47΄οι Ιρλανδοί έγιναν απειλητικοί στο παιχνίδι με μία φάση διαρκείας και διαδοχικά σουτ αλλά αρχικά ο Καρνέζης και μετά ο Παπασταθόπουλος απομάκρυναν την μπάλα και τον κίνδυνο.

Στην συνέχεια το ματς έχασε εντελώς τον ρυθμό του εξαιτίας κυρίως της νευρικότητας των Ιρλανδών που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την πίεση η οποία είχε προκύψει μετά την 6άρα από την Γερμανία. Ο Σάντος συνέχισε να αλλάζει πρόσωπα, ρίχνοντας στο 60΄Μανιάτη και Βύντρα αντί Τοροσίδη και Νίνη στο γήπεδο αλλά οι διεθνείς κάπου έμοιαζαν να έχουν… μπερδευτεί από τις πολλές αλλαγές. Οι Ιρλανδοί μετέφεραν για αρκετή ώρα το σκηνικό μπροστά από την εστία του Καρνέζη και στο 69΄απείλησαν με το σουτ από πλάγια θέση του Μακάρθι… Η επιθετική τους φλυαρία όμως δεν τους επέτρεψε επί της ουσίας να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο στο ματς μέχρι το τελικό σφύριγμα.




Ελλάδα(Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (60΄Μανιάτης), Σταφυλλίδης (82΄Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46΄Φορτούνης), Νίνης (60΄Βύντρα), Σαμαράς (46΄Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46΄Αθανασιάδης)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33΄Άντριους), ΜακΚάρθι (70΄Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60΄Χούλαχαν), Κοξ (60΄Κίοξ), Λονγκ (46΄Ντόιλ).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: