Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟ, προς όφελος του …Ολυμπιακού;

Δεν μπορώ να ξέρω αν η απόφαση του Παναθηναϊκού να αλλάξει τώρα προπονητή, θα αποβεί για καλό του τριφυλλιού. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟ, προς όφελος του …Ολυμπιακού;
Θεωρητικά, για να πάει χειρότερα είναι δύσκολο-θα υποβιβαστεί!.. Όμως, από πλευράς ποδοσφαιρικής λογικής, η κίνηση αλλαγής προπονητή, μπορεί να κάνει καλό στον… Ολυμπιακό! Διότι, έτσι όπως ήταν τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός με τον Φερέιρα, δύσκολα θα μπορούσε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, ειδικά με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τον Τύπο.

• Τώρα, υποτίθεται με την αλλαγή προπονητή θα αλλάξει ηθικό ο Παναθηναϊκός, θα υπάρξει κι άλλη ψυχολογία στον κόσμο και μπορεί οι πράσινοι να αποτελέσουν πιο δυνατό αντίπαλο για τον ΠΑΟΚ. Και να έρθει πιθανόν πιο εύκολα ένα αποτέλεσμα που θα βολεύει περισσότερο τον Ολυμπιακό.

• Διότι, εντελώς άλλο πράγμα να πάει την άλλη Κυριακή ο Ολυμπιακός στην Τούμπα π.χ. με πέντε βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, όση είναι τώρα δηλαδή, και εντελώς άλλο πράγμα να πάει π.χ. με εφτά η, οκτώ βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, εάν έχει στραβοπατήσει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κι έχει στο μεταξύ κερδίσει ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα.

• Σκεφθείτε απλά ποια θα είναι η ψυχοσύνθεση της ομάδας και της εξέδρας του ΠΑΟΚ στην κάθε μία περίπτωση. Στη μία περίπτωση θα ξέρουν ότι αν νικήσουν τον Ολυμπιακό, θα μειώσουν τη διαφορά στους δύο πόντους, άρα σε απόσταση αναπνοής, ενώ στην άλλη περίπτωση θα ξέρουν ότι αν νικήσουν τον Ολυμπιακό, θα πάνε στους τέσσερις η, πέντε πόντους πίσω του…

• Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρίες. Διότι εγώ ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός με το Φερέϊρα στο ΟΑΚΑ ήταν φέτος αήττητος! Είχε κερδίσει την Μάδεργουελ και την ΑΕΚ και είχε φέρει ισοπαλίες με Μάλαγα, Γιάννινα, Αστέρα, Τότεναμ, Άρη, Λάτσιο. Όπως είχε φέρει κι ισοπαλία με τον Ατρόμητο, στη Λιβαδειά, ως τυπικά γηπεδούχος.

• Δεν λέω ότι τα αποτελέσματα ήταν σούπερ, στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ με το Φερέϊρα. Αλλά τέλος πάντων, δεν είναι και…χάλια να φέρνεις Χ με Μάλαγα, Τότεναμ, Λάτσιο. Ούτε ντροπή να φέρνεις Χ με ομάδες δυνατές φέτος όπως ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος. Ουσιαστικά δύο γκέλες είχε ο ΠΑΟ εντός έδρας, τις ισοπαλίες με Γιάννινα και Άρη.

• Και θέλω να δω τι θα πουν στον Παναθηναϊκό, εάν χάσουν την Κυριακή για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας, στο πρώτο τους κιόλας παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Φερέϊρα…
Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: