Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δημόπουλοι: «Ο ΠΑΟΚ δε φοβάται τον Παναθηναϊκό»

Τα αδέρφια Δημόπουλοι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis». Ο Χρήστος Δημόπουλος, ή αλλιώς «φονιάς» όπως τον είχαν «βαφτίσει» οι φίλαθλοι», αναφέρθηκε στην «προέλευση» του προσωνυμίου του, ενώ και οι δύο μίλησαν για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Αρχικά ο Χρήστος Δημόπουλος ανέφερε για το προσεχές ντέρμπι:
«Επειδή άλλαξε προπονητή ο Παναθηναϊκός δε σημαίνει κάτι. Δεν είχε ομάδα φέτος ο Παναθηναϊκός. Αν έρθει ο Ιανουάριος πρέπει να κοιτάξουνε να πάρουν καινούργιους ποδοσφαιριστές, να πλαισιώσουν αυτούς που ήδη έχουνε. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ψυχολογία, παει από το καλό στο καλύτερο. Εγώ τον ΠΑΟΚ τον θέλω να κερδίζει τις μεγάλες ομάδες , εκεί να κάνει την υπέρβαση. Τι να το κάνω άμα κερδίζει τις μικρές ομάδες.»

για να συμπληρώσει ο Θανάσης:
«Συμφωνώ, αλλά δε νομίζω να μην μπορεί να κερδίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν είναι ομάδα. Τώρα αφού ήρθε ο Ρότσα μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ είναι κοντρολαρισμένος, παίζει ποδόσφαιρο ουσίας και παίρνει τα αποτελέσματα. Ο Δώνης έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει, έχει καλή προϊστορία με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και πρέπει να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει, δεν είναι όπως παλιά. Είναι ένας Παναθηναϊκός που δεν τον φοβάται κανένας. Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει, εκτός κι αν έχει θέματα με τη διαιτησία.»


Για τον φετινό ΠΑΟΚ ο Θανάσης Δημόπουλος ανέφερε:
«Μου αρέσει η επιθετική γραμμή. Ο Αθανασιάδης, ο Λόρενς, ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης. Πρέπει όμως να κοιτάξουνε να είναι πειθαρχημένοι να μην υπάρχουν οι κόκκινες κάρτες. Ο Αθανασιάδης σκοράρει συνέχεια. Ο Σαλπιγγίδης σου δίνει αυτό που πρέπει να σου δώσει, ξέρεις ότι θα βγάλει τη μπαλιά, θα κερδίσει το πέναλτι κλπ.»

Για το αν ήταν δύσκολο να αγωνιστούν δύο αδέλφια μαζί στην ίδια ομάδα, ο Χρήστος ανέφερε:
«Με το Θανάση παίξαμε στον Παναθηναϊκό 1μιση χρόνο. Σίγουρα δημιουργούσε προβλήματα. Όμως όταν είναι παικταράδες και 10 αδέρφια να είναι όταν αξίζεις να παίξεις θα παίξεις. Και οι δυο αξίζαμε δεν μας έκανε χάρη κανένας. Έχουμε γράψει ιστορία και οι δύο.»

για να συμπληρώσει ο Θανάσης:

«Μου άρεσε όταν παίζαμε μαζί, κάναμε καλό δίδυμο., αλλά υπήρχε πρόβλημα. Σε ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός υπήρχαν καλοί παίκτες όπως ο Μπατσινίλας και δημιουργούταν πρόβλημα. Δεν έπαιζα εγώ και ρωτούσα τον Δανιήλ γιατί δεν παίζω και μου είπε “γιατί παίζει ο «φονιάς»”. Όμως ήμασταν και οι δύο καλοί και αξίζαμε να παίζουμε. Ο Χρήστος με βοήθησε όταν είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, που μας ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστές. Το όνομα του με βοήθησε παρά πολύ. Πιο πολύ κακό έγινε που βρεθήκαμε μαζί παρά καλό. Δεν μπορούσαν κάποιοι να διανοηθούν πως θα παίξουνε 2 αδέρφια μαζί.»

Όσο για το προσωνύμιο «φονιάς» ο Χρήστος Δημόπουλος ανέφερε:
«Ήμασταν στη Γερμανία μια χρονιά για προετοιμασία και είχα κάνει 16 γκολ. Και όταν γυρίσαμε ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον προπονητή του ΠΑΟΚ, που τότε ήταν ο Χερν, ποιος είναι αυτός και εκείνος είπε πως «τον έχω επισημάνει σαν “κίλερ”». Ε και μετά το έμαθε ο κόσμος και με φώναζαν «ο φονιάς.»



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: