Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο Βιεϊρίνια και το φθηνό εισιτήριο!

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στη νέα εποχή και απ ότι φαίνεται ο Ιβάν Σαββίδης έχει τον δικό του τρόπο σκέψης. Είδε προφανώς τι γίνεται και είπε να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις. Δικιά του είναι η ΠΑΕ, δικές του οι επιλογές, θα κριθεί βάσει αποτελέσματος. Τα πολλά λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φτώχεια. Αν και γενικά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
 Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Το βασικό πράγμα που έχει να κάνει ο Σαββίδης, είναι να στήσει την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει αυτό που επιθυμεί. Την αυτάρκειά της και την πρωτιά στον ελληνικό χώρο. Αυτά υποσχέθηκε, αυτά είναι υποχρεωμένος να κάνει. Εμένα πάντως αυτά με καλύπτουν. Αν τα καταφέρει, θα αποθεωθεί απ όλους μας.
Αν και το θέμα της πρωτιάς είναι το πλέον εμπορικό, νομίζω πως αν υπάρξει πλάνο, μπορούμε να την κατακτήσουμε. Εννοείται όχι φέτος, εγώ δεν υπολογίζω για ούτε του χρόνου μιας και υποθέτω πως θα γίνουν και κακές επιλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της επόμενης διετίας νομίζω πως ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος. Ή τουλάχιστον τότε θα έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε το αν οι επιλογές του Σαββίδη ήταν σωστές ή λάθος.
Το ότι δε συμφωνώ με κάποια πράγματα που βλέπω είναι ένα γεγονός. Το ότι η λειτουργία μέσα στη ΠΑΕ είναι προβληματική γιατί υπάρχουν γκρουπ συμφερόντων είναι πασιφανές. Το ότι σύμβουλοι του Σαββίδη είναι λανθασμένα ενημερωμένοι, έχει αποδειχτεί. Αλλά καμιά φορά, ο ηγέτης για αυτόν τον λόγο διαφέρει. Γιατί μπορεί να μετρήσει μία κατάσταση, να τη ζυγίσει και να πάρει μία σωστή απόφαση.
Αν δεν την πάρει άλλωστε, κανένας δεν θα πει κάτι για έναν σύμβουλό του ή για ένα στέλεχος της ΠΑΕ. Για τον ίδιο θα πούνε και για κανέναν άλλο.
Σε μία εποχή λοιπόν που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μεταβεί σε μία σαφώς πιο τεχνοκρατική κατάσταση, εμφανίζεται η διάθεση υποδείξεων από διαφόρους. Εδώ δεν ξέρεις κανένας μας για το πώς θα κινηθεί το μεταγραφικό κομμάτι και ποια θα είναι ακριβώς η ιεραρχία του και ονόματα όπως του Βιεϊρίνια και του Κατσουράνη παίζουν σε πρωτοσέλιδα.
Για τον πρώτο όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε στην ομάδα, αλλά δεν είναι άκομψο να λένε στην ομάδα τι θα κάνει; Μήπως η ομάδα έχει κάνει την έρευνά της και έχει διαπιστώσει πως δεν είναι και ότι πιο σοφό να αποκτήσει τον Βιεϊρίνια; Την απάντηση την γνωρίζω, αλλά χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν θα κινηθεί για τον Βιεϊρίνια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Γεωργιάδης έφαγε τέσσερις ημέρες στη Πορτογαλία για να ψάξει ακραίο. Αν μπορούσε και αν ήθελε να πάρει τον Βιεϊρίνια, δεν θα ξόδευε τζάμπα τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία.
Για τον Κατσουράνη, υπάρχει άρνηση του ΠΑΟΚ να ασχοληθεί μαζί του. Για την ακρίβεια υπήρχε μέχρι και σήμερα, το τι θα ξημερώσει αύριο δεν το γνωρίζω. Και όπως είπα παραπάνω, εδώ δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει το αγωνιστικό τμήμα, θα γνωρίζουμε για τις μεταγραφές;
Σήμερα, έκανα μία κουβέντα για το θέμα των εισιτηρίων. Μου είπαν, πως μέσα στη ΠΑΕ έγινε κουβέντα για μείωσή τους, αλλά επειδή δεν προλάβαιναν αυτόν τον αγώνα, ίσως να γίνει στον επόμενο.
Εγώ όλα αυτά τα βρίσκω λίγο μπακαλίστικα. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει παίξει τέσσερις εντός έδρας αγώνες και πρέπει να μειωθεί λόγω κρίσης το εισιτήριο. Για να προλάβω μερικούς, ναι είναι πολλά τα 15 ευρώ στα πέταλα αυτή την εποχή. Αλλά τέτοιες αποφάσεις, δεν μπορούν να παίρνονται στα μέσα στη περιόδου. Η στρατηγική των τιμών των εισιτηρίων, θα πρέπει να ορίζεται στα μέσα του Μάη.
Εκεί, θα βγαίνουν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, εκεί και οι τιμές των μεμονωμένων. Γιατί δεν μπορεί να αισθάνεται βλάκας αυτός που αγοράζει διαρκείας. Είναι άκομψο απέναντί του. Αν πέσει η τιμή στα 10 ευρώ τώρα, ένας που έχει αγοράσει διαρκείας και έδωσε τα χρήματά του μαζεμένα, θα δώσει σχεδόν τα ίδια χρήματα σε σχέση με αυτόν που θα αγοράσει μεμονωμένα.
Για τον ΠΑΟΚ που οραματίζομαι εγώ, θεωρώ πως το κομμάτι των εισιτηρίων, είναι πολύ πιο σύνθετο.
Φθηνά εισιτήρια από την αρχή της σεζόν, είτε διαρκείας, είτε μεμονωμένα, με επιπλέον παροχές στους κατόχους διαρκείας. Αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα, αν ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει χώρους μέσα και γύρω από το γήπεδό του, έτσι ώστε να έχει ως στρατηγικό στόχο να φέρει πολύ κόσμο με φθηνό αντίτιμο, αλλά να είναι σε θέση να εισπράξει ότι άλλα έξοδα κάνει ο οπαδός είτε για φαϊ, είτε για μπύρες και ρετσίνες, είτε για αγορές μέσω της μπουτίκ.
Το να μειώσει από τώρα τα εισιτήρια, χωρίς ένας στρατηγικό πλάνο, μάλλον θα προσβάλει ένα κομμάτι του κοινού που αγόρασε εισιτήριο διαρκείας, παρά θα ικανοποιήσει κάποιο άλλο που για πέντε ευρώ δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο.
Το πείραμα το ζήσαμε πέρυσι και απέτυχε παταγωδώς. Ας μη κάνουμε τα ίδια λάθη.



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: