Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναλύει την ασχετοσύνη του Αλαφούζου από μπάλα και του ποστάρει με tweet ένα τραγούδι...
Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι άσχετος από ποδόσφαιρο. Δεν είναι ο πρώτος παράγοντας και δεν θα είναι ο τελευταίος. Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις είχε παραδεχθεί πως δεν ήξερε τον Μποροβήλο. Αυτό δεν είναι κακό. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας. Όλοι κάπως έμαθαν. Κακό είναι να παραμένεις άσχετος. Όχι μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με την ιστορία της ομάδας που εκπροσωπείς. Η προσπάθειά του να μπει μπροστά για να σώσει τον Παναθηναϊκό είναι καθ' όλα σεβαστή και άξια συγχαρητηρίων. Τον έσωσε. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Για κακή τύχη του mr ΣΚΑΪ, δεν σταμάτησε ο χρόνος τον Ιούνιο.
Από τότε συνέβησαν πολλά: Ο Παναθηναϊκός είχε μια κλήρωση-λαχείο και πήρε οικονομική ανάσα ξεπερνώντας τη Μάδεργουελ. Στη συνέχεια έδιωξε τον αρχηγό του ως ανεπαρκή ή προβληματικό ή γέρο ή λίγο για το μοντέλο (ή κάπως έτσι...) που θα έφτιαχνε ο Φερέιρα. Μετά έδιωξε και τον δεύτερο αρχηγό του Κατσουράνη επειδή αποτελούσε... πηγή προβλημάτων. Τώρα θα διώξει και τον τρίτο, Μπουμσόνγκ επειδή προφανώς το κάνει επίτηδες και παθαίνει θλάσεις. Τον Φερέιρα όμως, τον κρατάει γιατί είναι, λέει, τεχνοκράτης ο κύριος Γιάννης και θέλει να δει αποτελέσματα στο τέλος του 2014.
Μέχρι τότε βέβαια οι Παναθηναϊκοί όταν παίζει η ομάδα τους θα πηγαίνουν σινεμά, για καμιά μπύρα, κι όποιος έχει κουράγιο θα βλέπει και τηλεόραση. Όσοι το επιχείρησαν 18 φορές φέτος είδαν τον Παναθηναϊκό να κερδίζει σε 4 (ολογράφως: τέσσερις). Πόσο να αντέξουν τον Παναθηναϊκό να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, να ισοπεδώνει τον αντίπαλο, αλλά εκείνοι συνήθως πιο έμπειροι ή πιο τυχεροί να παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα του τριφυλλιού; Τι, δεν συνέβη έτσι; Αν ακούσεις τον Φερέιρα να μιλάει στο τέλος των αγώνων νομίζεις πως όντως είχες πάει σινεμά κι έβλεπες skyfall! Το... πράσινο skyfall όμως!
«Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Stop. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Stop. Θα μένω όσο νιώθω ότι προσφέρω. Stop. Στην Ελλάδα έχετε κοντή μνήμη. Stop». Εντάξει, ο Πορτογάλος δεν ντρέπεται για αυτό το ανοσιούργημα που δεν έχει καμία δικαιολογία επειδή δεν έχει ποιοτικούς παίκτες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αστείο και ο Παναθηναϊκός με τους Λαγούς και τους Βιτόλους έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ (πολύ) πίσω από τον Ολυμπιακό. Εξάλλου εκείνος έκρινε ότι δεν του έκαναν ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο ένας και ο άλλος. Χρειάζεται «Μέσι» η Super League για να κάνεις μια καθαρή φάση για γκολ; Να κυκλοφορήσεις τη μπάλα, να γεμίσεις την περιοχή, να κάνεις περισσότερες τελικές από την Κέρκυρα που είχε 13 έναντι 6 των πρασίνων;
Να παρουσιάσεις κάτι στο γήπεδο! Έστω και αμυντικογενές στην Ευρώπη, αν θεωρείς ότι στην Ελλάδα στερείσαι δημιουργών. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα στόχο για φέτος όπως διατυμπάνισε η διοίκηση διά στόματος Παναγόπουλου. Ακόμα κι αυτό αν ισχύει, μπορεί τουλάχιστον σε κάθε παιχνίδι να παίζει κάτι στο γήπεδο.
Ο Αλαφούζος μέσα στην πλήρη ασχετοσύνη του πιστεύει πως η διοίκηση περιορίζεται στο κυνήγι χρημάτων για τη σωτηρία. Ενδεχομένως και στο κυνήγι της παράγκας. Μόνο που πρώτα απ' όλα είναι ποδόσφαιρο. Είναι τα 90 λεπτά που περιμένεις να δεις ντρίμπλες, γκολ, συνεργασίες, ομαδικότητα, αγωνιστικότητα, φιλότιμο. Τι απ' όλα αυτά έχει δει από τον Φερέιρα και επιμένει πως ο κόσμος είναι τρελός που δεν τον θέλει στην ομάδα του;
Στα αγαπημένα του social media, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, για να μην το ψάχνει, θα βρει ποσταρισμένο ένα tweet με το video από το πουλάκι τσίου. Ας το αναπαραστήσει με τον Φερέιρα. Ένα βρουμ, δύο βρουμ, τρία βρουμ, το πουλάκι μπουμ.



πηγή: gazzetta.gr