Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νόλε, μεγάλε και τρανέ!!

Νόλε, μεγάλε και τρανέ!
Είναι ο κορυφαίος της χρονιάς!

Γι’ αυτό άλλωστε είναι και το νούμερο ένα!

Το 2012 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε σε έναν εκπληκτικό τελικό στο Λονδίνο του Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 σετ και κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της σεζόν! Απίστευτη ανατροπή στο δεύτερο σετ για τον Σέρβο που επέστρεψε από την… κολάση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ελβετό. Ο «King Roger» έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και προηγήθηκε 3-0 γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο, όμως μίλησε η… μηχανή Τζόκοβιτς και το γύρισε γρήγορα πριν γίνει μεγαλύτερη ζημιά, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Οι δύο τενίστες συνέχισαν χέρι-χέρι μέχρι το tie break. Απίθανοι πόντοι στο κρίσιμο τελευταίο γκέιμ, με τον Φέντερερ να σώζει με εξαιρετικό τρόπο set point. Τελικά, ο «Νόλε» φάνηκε πιο ψύχραιμος και πήρε το σετ με 7-6.

Και πάλι ο Φέντερερ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ. Μόλις το 1ο γκέιμ είχε διάρκεια 11λεπτών(!), με τον Ελβετό να πανηγυρίζει και να «σπάει» τον αντίπαλό του. Ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να βρει απάντηση στο μπρέικ που είχε «φάει». Μέχρι το 10ο γκέιμ του σετ.

Στο επόμενο, ο «King Roger» προηγήθηκε 40-15 και είχε δύο συνεχόμενα set point. Ο Τζόκοβιτς όμως «τρέλανε» κόσμο! Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε μπρέικ και ισοφάρισε από το… πουθενά σε 5-5. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε στο… καπάκι κι άλλο μπρέικ, παίρνοντας με εκκωφαντικό τρόπο και το δεύτερο σετ με 7-5 γκέιμ.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος που κατακτά ο Τζόκοβιτς στους τελικούς της ATP, μετά από αυτόν του 2008. Από την άλλη, ο ηττημένος του τελικού, έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον έβδομο τίτλο του στη διοργάνωση και τρίτο συνεχόμενο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: