Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Βάλτο ρε Κλάους…!!


Βάλτο ρε Κλάους…
Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δείχνει το σημείο του πέναλτι στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά Χανίων. Ο Στέφανος Αθανασιάδης στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα και έχει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά αστοχεί.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τελικά στη νίκη, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ, που κρατάει από το μακρινό 1979. Ποιο είναι αυτό; Να σκοράρει σε έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι στην Τούμπα.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο διεθνής επιθετικός ξεκίνησε το σερί στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μπνέι Γεχούντα στις 9 Αυγούστου για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όταν σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 4-1. Ακολούθησε άλλο ένα γκολ στη νίκη 2-1 επί της Ραπίντ Βιέννης για τα play offs της διοργάνωσης.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» αποκλείστηκε και τα άλλα τέσσερα παιχνίδια στα οποία σκόραρε ήταν για το πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανθρακικό, όταν με δικό του γκολ έγινε το 1-0. Την 3η αγωνιστική, ευστόχησε στο πέναλτι που έδωσε τη νίκη 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Την πέμπτη αγωνιστική εναντίον του Άρη (4-1), πέτυχε ίσως το καλύτερο γκολ της καριέρας του και πιθανότατα ένα από τα καλύτερα μέχρι τώρα στη Super League, ενώ την 7η αγωνιστική, χάρισε με κεφαλιά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0. Χθες (11/11), είχε τη δυνατότητα να γράψει ιστορία, αλλά ο Κηπουρός του στέρησε την ευκαιρία. Δίχως άλλο, πάντως, ο Κλάους με το ταλέντο που διαθέτει, ίσως να το καταφέρει στο μέλλον…

Το ρεκόρ συνεχούς σκοραρίσματος κατέχει ένας μεγάλος άσος του παρελθόντος και συγκεκριμένα ο Κώστας Ορφανός, που πέτυχε γκολ σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στην Τούμπα τη σεζόν 1978-79. Το σερί του ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου 1979 (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0) και τελείωσε στις 27 Μαΐου 1979 (ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: