Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Βρύζας, ο… πράκτορας του Ολυμπιακού!!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Πλατανιά, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο ουσίας, σε σχέση πάντα με το τι είχε προηγηθεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Βρύζας, ο… πράκτορας του Ολυμπιακού
Το σχήμα με τους τέσσερις 19χρονους, ήταν πολύ πιο σοβαρό από τα όσα είχαν προηγηθεί, πρώτον γιατί κανένας από αυτούς δεν έκανε τα δικά του και δεύτερον γιατί ο έμπειρος που υποστήριξε την προσπάθειά τους έβαλε πραγματικά το κερασάκι στη τούρτα.
Για τον Σαλπιγγίδη, περίμενα είναι η αλήθεια πως σε κάποια φάση θα ρολάρει. Και για εμένα το θέμα δεν ήταν ποδοσφαιρικό. Έχοντας ζήσει τον Δημήτρη πριν φύγει από την ομάδα και αφού επέστρεψε, συνάντησα έναν άλλο άνθρωπο.
Όχι χειρότερο, αλλά με περισσότερες σκέψεις και ανούσιους προβληματισμούς. Και αυτοί, αλλοιώνουν πολλές φορές τη συγκέντρωσή σου σε ότι κι αν κάνεις. Πλέον, ο ΠΑΟΚ δεν πεινάει, το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη ναι μεν είναι μεγάλο, αλλά αυτό είναι. Η κουβέντα έχει φύγει από αυτό και καλά κάνει. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδα τόσο απελευθερωμένο και για εμένα δεν είναι τυχαίο το ότι αυτό συνέβη σε μία περίοδο που βρίσκει ρυθμό παίζοντας στη φυσική του θέση.
Το αν θα έχει συνέχεια, εξαρτάται από αυτόν, αλλά σε συνεργασία με τον Δώνη που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει εκεί που του αρέσει και έχει μάθει να το κάνει χρόνια. Και επειδή για τον Δώνη λέγονται πολλά, εγώ θα πω πως έχω έναν κανονικό προπονητή που δεν ξέρω μέχρι που να φτάσει το καράβι. Σε πρώτη φάση, ξέρω πως μου βελτιώνει τους παίκτες δεύτερης γραμμής. Είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.
Συμπληρώθηκε το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και ο Κατσικάς είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι. Ο Κάτσε, έχει αποκτήσει έναν ρόλο πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα, ενώ ο Κίτσιου εμφανίστηκε από το πουθενά και δίνει βοήθειες. Ο Σταφυλίδης ανεβάζει ρυθμό, αλλά τον έχω σε ξεχωριστή κατηγορία αφού το καλοκαίρι – μάλλον – αποχωρεί, ενώ ο Πέλκας ναι μεν κινείται σε ρηχά νερά, αλλά τουλάχιστον κινείται. Πέρυσι δεν υπήρχε στον χάρτη και από το καλοκαίρι σας έλεγα με τον Δημήτρη από τη προετοιμασία πως είναι ο μικρός που θα εγκλιματιστεί αργότερα απ όλους λόγω χαρακτηριστικών και θέσης που αγωνίζεται.
Ο Δώνης παίρνει ελάχιστες βοήθειες από τους παίκτες πρώτης γραμμής, τα έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ, αλλά επειδή η χρονιά είναι μεταβατική, θα πρέπει να κρατήσουμε την ουσία.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ποντάρει σε αρκετούς παίκτες δεύτερης γραμμής στην επόμενη σεζόν. Μπορεί να παραμείνουν δεύτερης γραμμής, αλλά ουσιαστικά σου λύνουν τα χέρια για να πάρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Και το λάθος που δεν πρέπει να γίνει, είναι να χαθεί μία μεταγραφική περίοδος.
Κακά τα ψέματα, η ζωή μετά το καλοκαίρι δεν θα εμπεριέχει Έτο, Κουμαλό, Σταφυλίδη, Λίνο, Γκαρσία, ο Φωτάκης είναι ερωτηματικό, το ίδιο και ο Χακόμπο, ενώ κάποια από τα παιδιά που μαζικά μπήκαν στο ρόστερ φέτος θα αποχωρήσουν είτε για δανεισμό, είτε ως ελεύθεροι.
Η λογική, θέλει τον ΠΑΟΚ να κάνει δύο με τρεις κινήσεις πρώτης γραμμής τον Γενάρη και τέσσερις με πέντε το καλοκαίρι, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.
Οι κινήσεις του Γενάρη, είναι απαραίτητες και για να κλειδώσει τη 2η θέση, την 1η δηλαδή στη διαδικασία των πλέι οφ. Κακά τα ψέματα, αυτή τη σιγουριά που έχουμε πως θα τερματίσουμε σίγουρα 2οι, δεν την είχαμε όταν από τον περασμένο Γενάρη και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μας έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες πρώτης γραμμής.
Αυτή η σιγουριά για τη 2η θέση, δημιουργήθηκε πρώτον από το χάλι του Παναθηναϊκού και δεύτερον από τη δημόσια τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, που ήταν εντυπωσιακή και άλλαξε το στάτους της ομάδας. Χωρίς όμως να αλλάξει το ρόστερ της.
Επίσης, αν δεν κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις τον Γενάρη, ακόμη και να τερματίσουμε 1οι στα πλέι οφ, υπάρχει ο κίνδυνος να μη προλάβουμε να ετοιμαστούμε για τα προκριμματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας προσθέσει έξι με επτά παίκτες ενδεκάδας.
Δε πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τα στησίματα που έχουμε φάει στα πλέι οφ τόσα χρόνια, κάτι που κατ εμέ είναι ένας πολύ βασικός λόγος να ενισχυθούμε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.
Κάποιος θα αναρωτηθεί το τι ακριβώς έχω πάθει και δείχνω ότι φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ θα χάσει τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως έχει υποπέσει στην αντίληψή μου μία δυσλειτουργία μεταξύ αγωνιστικού τμήματος και κέντρου αποφάσεων. Ως ένα βαθμό λογικό γιατί η μετάβαση στην εποχή Σαββίδη είναι μία διαφορετική κατάσταση που πρέπει όλοι να συνηθίσουν. Αλλά διακρίνω και ένα κομμάτι που δεν είναι λογικό και έχει να κάνει με την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιρανθρώπους της ομάδας από τη πλευρά του μεγαλομετόχου.
Φαντάζομαι βέβαια τι μπορεί να του έχουν μεταφέρει για τον καθένα οι γνωστοί καλοθελητές, με το κορυφαίο που μου είπαν πρόσφατα, πως υπάρχει κάποιος που προσπάθησε να του περάσει πως ο Βρύζας είναι…. πράκτορας του Ολυμπιακού. Μπορείτε να φανταστείτε τι άλλο μπορεί να έχει ειπωθεί.
Αυτό που ξέρω εγώ, είναι πως Βρύζας, Γεωργιάδης και Δώνης, έκαναν αρκετά εκατ. ευρώ από το ποδόσφαιρο και μόνο νηστικοί δεν είναι. Το χέρι μου δεν το κόβω για κανέναν βέβαια, αλλά αν μη τι άλλο, δε μπορώ να πω πως αγχώνομαι ιδιαίτερα για την ηθική τους υπόσταση.
Ελπίζω να βρεθούν άμεσα τα πατήματα μεταξύ μεγαλομετόχου και αγωνιστικού τμήματος έτσι ώστε να γίνει αυτό που πολλοί θεωρούν αυτονόητο και για εμένα δεν είναι. Η κατάληψη δηλαδή της 2ης θέσης.
Από εκεί και πέρα, η χρονιά προχωρά και τα συμπεράσματα θα είναι αρκετά κατά τη διάρκειά της.
ΥΓ Ο Σιστιακόφ τελικά δεν πάει για τεχνικός διευθυντής όπως πλασαρίστηκε αρχικά. Ο άνθρωπος μόνο με το αγωνιστικό δεν ασχολείται, αν και αποκτά άποψή και για αυτό έστω και περιμετρικά. Και φανταστείτε όλα αυτά, για να μειωθεί και να απαξιωθεί ο ΓΧ, αυτός που μας έδωσε τα δύο τελευταία τρόπαια. Οι Άγγλοι άμα ζούσαν εδώ θα μας είχαν κρεμάσει για την ασέβειά μας απέναντι σε αυτόν που έδωσε γαλήνη ακόμη και στα τρισέγγονά μας με εκείνο το γκολ που πέτυχε το βράδυ της 17ης του Μάη 2003 στη Τούμπα. Σκεφτείτε μόνο τι θα συνέβαινε, αν το σκορ εκείνο το βράδυ ήταν ανάποδο.
ΥΓ Είμαι η ομάδα που κέρδισε τα λιγότερα φάουλ στο πρωτάθλημα και τα περισσότερα πέναλτι. Είναι δείγμα ανωμαλίας αυτό και ως ομάδα, αλλά και ως προς τη διάθεση της διαιτησίας.
ΥΓ Για να πει κάποιος πως δεν θέλω τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ή διανοητικά καθυστερημένος ή απεγνωσμένος. Άμα είναι και τα δύο, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
ΥΓ Μου είπαν πως η γκόμενα όλων των υφυπουργών αθλητισμού την τελευταία 15ετία, πάλι έπιασε τους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στο στόμα του. Αυτά τα… κορίτσια, πώς τη βρίσκουν με το μπινελίκι ρε γαμώτο.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: