Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη μη αναστρέψιμη κατάσταση στον Παναθηναϊκό και τον Φερέιρα που είναι πια... καμένο χαρτί.

Το έγραψα πριν το ματς. Ο Παναθηναϊκός, αυτός ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα είναι φαβορί μόνο με τη φανέλα κόντρα στην Κέρκυρα. Από πλευράς φόρμας , από πλευράς ομάδας φαβορί είναι η Κέρκυρα. Θα ήθελα πολύ να πέσω έξω, αλλά δυστυχώς η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και τελικά ο Παναθηναϊκός έφερε άλλη μία ισοπαλία.
Βέβαια ο Φερέιρα είδε τον Παναθηναϊκό να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ο Φερέιρα έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπει άλλο ματς, από αυτό, που βλέπουμε όλοι οι άλλοι. Δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που λέει, διότι θα φθάσουμε να ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε. Πλέον και οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού(που έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους) διαφωνούν με αυτά που λέει ο προπονητής τους. Όλοι οι παίκτες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό μίλησαν για προβληματική εμφάνιση και ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο Φερέιρα είδε ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι η ομάδα είχε ευκαιρίες και δεν σκόραρε. Και μίλησε για απουσίες βασικών παικτών και τις γνωστές δικαιολογίες που λέει από την αρχή της χρονιάς. Το να κάτσω να ασχοληθώ άλλο με τις δηλώσεις του Φερέιρα δεν αξίζει τον κόπο χάνω τον χρόνο μου.
Για μένα ο Πορτογάλος είναι «καμένο» χαρτί πλέον . Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε στην ομάδα από την ημέρα που ήρθε και με αντίξοες συνθήκες, αλλά μέχρι εδώ. Δεν εμπνέει κανέναν, παρουσιάζει ένα μπάχαλο που δεν έχει αρχή και τέλος στο γήπεδο και όλες οι ομάδες μα όλες παίζουν καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Και η δικαιολογία του μπάτζετ είναι για μικρά παιδιά. Η Κέρκυρα έχει πολύ μικρότερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Το ίδιο και ο Πανθρακικός, τα Γιάννενα, ο Αρης, ο Αστέρας Τρίπολης.
Ο Αλαφούζος έχει πλέον την κύρια ευθύνη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αυτός έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Έχω την αίσθηση, άσχετα με ότι λέει, ότι για πρώτη φορά είναι έντονα προβληματισμένος από την συνεχιζόμενη κακή εικόνα της ομάδας. Eγώ βλέπω μία κατάσταση μη αναστρέψιμη με τον Ζεσουάλδο στον πάγκο. Σίγουρα το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει πολλές ελλείψεις, αλλά δεν δέχομαι με τίποτα ότι μπορεί να παίξει μόνο αυτό το χάλι που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα. Με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να απαξιώσει ότι υπάρχει στον Παναθηναϊκό, είτε αυτός λέγονται νέοι παίκτες από την Ακαδημία, είτε κάποιοι ποιοτικοί παίκτες που έχουν απομείνει και κυρίως να «ξενερώσει» τον κόσμο της ομάδας, που έχει υπομονή , αρκεί να βλέπει κάτι στο γήπεδο. Και δεν βλέπει τίποτα. Βλέπει την ομάδα του και αρρωσταίνει, αυτή είναι η αλήθεια.



πηγή: gazzetta.gr