Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αλεξανδρίδης: «Άξιος θαυμασμού για το θάρρος του ο Δώνης»

Ο προπονητής της ομάδας Κ20 τού ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τους νέους του ΠΑΟΚ, την εμπιστοσύνη του Δώνη και τη σιγουριά που βγάζουν μέσα στο γήπεδο.


Για του νέους του ΠΑΟΚ:

«Είναι θετικό όταν βλέπεις τα παιδιά αυτά να καθιερώνονται και να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ βγάζει παίκτες αλλά θα πρέπει να τους προσέξει. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλα ταλέντα. Έχει δημιουργηθεί μια καλή ομάδα με πολλούς νέους».

Για τη φιλοσοφία που περνάνε στους παίκτες:

«Η φιλοσοφία μας είναι οι παίκτες να παίξουν στην πρώτη ομάδα, να μπορέσουν να ανταγωνιστούνε τους μεγάλους παίκτες της πρώτης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μαζέψει πολλά νέα παιδιά και υπάρχει και στήριξη από την πρώτη ομάδα».

Για την εμπιστοσύνη του Δώνη:

«Το σημαντικότερο είναι ότι ο προπονητής της ομάδας, ο Δώνης τους εμπιστεύεται και αυτό το είδαμε και την Κυριακή κόντρα στον Πλατανιά που έβαλε έξι νεαρά παιδιά βασικούς. Καταλαβαίνετε πόσο ρίσκο είναι για έναν προπονητή αυτό. Ο Σάντος τον Αθανασιάδη δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ, δεν είχε χρόνο συμμετοχής.

Αυτό είναι που χρειάζονται αυτά τα παιδιά, στήριξη και εμπιστοσύνη. Είναι πολύ δύσκολο το ρίσκο και το θάρρος του Δώνη να βάλει τα παιδιά αυτά αλλά να έχει και τον ίδιο στόχο που είχε μπει από την αρχή της χρονιάς».

Για τη σιγουριά που βγάζουν τα παιδιά στο γήπεδο:

«Το ρόλο αυτό τον παίζει ο προπονητής. Την ηρεμία και την φιλοσοφία την φέρνει ο προπονητής από εκεί και πέρα τον τσαμπουκά που βγάζει ο κάθε παίκτης μέσα στο γήπεδο πρέπει να το έχει μέσα του ο κάθε παίκτης».

Για την ανάδειξη και άλλων παικτών:

«Οι προπονητές δουλεύουν καθημερινά ώστε να αναδείξουν και άλλα παιδιά που θα χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχτεί στα δικά του παιδιά, θέλουν όμως στήριξη. Έχουν την τύχη να τους βοηθάνε και να τους στηρίζουν έμπειροι παίκτες στην ομάδα. Από τους νέους μόνο κέρδος μπορείς να έχεις όχι να χάσεις».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: