Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Φύσσας: «Με απογοήτευσε ο Τραπατόνι…»

Φύσσας: «Με απογοήτευσε ο Τραπατόνι…»
Την Ιρλανδία του Τζιοβάνι Τραπατόνι θα αντιμετωπίσει αύριο η Εθνική Ελλάδας και ο Τάκης Φύσσας, μέσω της SportDay, θυμάται τη συνεργασία του με τον Ιταλό τεχνικό στην Μπενφίκα. «Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την προπονητική του οντότητα, αλλά ως άνθρωπος με απογοήτευσε», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πρόσθεσε: «Δεν κρατάω μούτρα, πέρασαν τα χρόνια…».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάσης Φύσσας στη SportDay

Για τα θετικά στοιχεία του Τζιοβάνι Τραπατόνι

«Ο Τραπατόνι στην εποχή των μεγάλων επιτυχιών του ήταν κάτι σαν τον Μουρίνιο, δηλαδή μύθος. Ακόμα και τώρα, παρ' ότι τα χρόνια έχουν περάσει, κρατιέται σε υψηλό επίπεδο και δείχνει ότι όλη του η ζωή είναι το ποδόσφαιρο».

Για τον λόγο που έχει σχηματίσει αρνητική άποψη για τον Ιταλό τεχνικό

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Μπενφίκα, ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια, έρχεται στα αποδυτήρια και μας ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τον σύλλογο, “επειδή θέλω να ξεκουραστώ και να αφιερώσω χρόνο αποκλειστικά και μόνο στην οικογένειά μου, γιατί μου λείπει τόσα χρόνια που είμαι στο εξωτερικό”, όπως εξήγησε.

Και μετά από ένα μήνα έκλεισε στη Στουτγκάρδη, απ' όπου είχε πρόταση με περισσότερα χρήματα! Αυτό, όσο να 'ναι, κάτι δείχνει. Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την προπονητική του οντότητα, αλλά ως άνθρωπος με απογοήτευσε. Δεν ήταν αληθινός. Εκτέθηκε, έπεσε στα μάτια των ποδοσφαιριστών
».

Για την γενικότερη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες στην Μπενφίκα, όταν ο Φύσσας επέστρεψε ως πρωταθλητής Ευρώπης στη Λισαβόνα

«Ο Τραπατόνι έκανε ένα περίεργο rotation, στο ένα ματς έβαζε εμένα, στο άλλο έναν άλλον αριστερό μπακ. Λες και ήταν μπάσκετ. Μετά πάλι εμένα και μετά πάλι εκείνον και ούτω καθεξής. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον συμπαίκτη μου, αλλά πήγα κάποια στιγμή και είπα στον Τραπατόνι:

“Κόουτς, με αυτό τον τρόπο δεν θα αποκτήσουμε ρυθμό ούτε εγώ ούτε εκείνος. Μήπως θα ήταν πιο λειτουργικό να αποκτούσε ένας από τους δύο μας μεγαλύτερη σταθερότητα; Κι ας μην είμαι εγώ. Ας είναι ο συμπαίκτης μου και εγώ θα περιμένω σε βάθος χρόνου να πάρω την ευκαιρία μου”. Το θέμα έμεινε εκεί…

Αργότερα, στη ροή της σεζόν, μετά από δύο συνεχόμενα ματς στα οποία και κατά δήλωση δική του είχα παίξει καλά, με στέλνει κατευθείαν στον πάγκο. Τον ρώτησα μήπως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και απαντά, δίκην διπλωμάτη: “Οχι, ήσουν εξαιρετικός, αλλά σε ξεκουράζω γιατί έχεις δύσκολο ματς με την Εθνική Ελλάδας”!

Πρώτη φορά το άκουσα αυτό στην καριέρα μου, ένας προπονητής συλλόγου να σε αφήνει έξω για να σε προφυλάξει επειδή παίζει η Εθνική της χώρας σου. Το είχα πει τότε στον Ρεχάγκελ και γελούσε ο άνθρωπος. Νομίζω ότι ήταν μια απλή δικαιολογία, μια ντρίμπλα να το πω ποδοσφαιρικά, από μέρους του Τραπατόνι κι εμένα αυτό δεν μου αρέσει στους ανθρώπους. Προτιμώ να είναι κάποιος ευθύς, παρά διπλωμάτης»
.

Για τις τυχαίες συναντήσεις που έχουν όλα αυτά τα χρόνια

«Εγώ δείχνω σεβασμό, αλλά δεν μπορώ να είμαι δα και τόσο διαχυτικός. Μου φαίνεται λιγάκι υποκριτικό. Ούτε, όμως, κρατάω μούτρα, πέρασαν τα χρόνια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: