Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ρουφάμε και τα λέμε, λέμε

Γράφει χθες στο Goal ο Βαγγέλης Μπραουδάκης ένα από τα χιλιάδες αποσπάσματα των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Toυ Περικλή Στέλλα.

Ρουφάμε και τα λέμε, λέμε
Η συνομιλία είναι ανάμεσα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο (τότε) του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Στο τέλος της συνομιλίας: «Και να σου κρατήσει τον Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα».
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;
Οσο όμως και να γράφουν οι δημοσιογράφοι, το σκηνικό αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει. Απλά τι κάνουμε όλοι μας; Αυτό που λέει η διαφήμιση: «Ρουφάμε και τα λέμε, λέμε». Αυτό κάνουμε. Και την ίδια στιγμή οι ίδιες οι ομάδες σιωπούν και δεν αντιδρούν. Οταν έρχεται η σφαγή, τότε μόνο βγάζουν ανακοινώσεις. Και με τις ανακοινώσεις τι πετυχαίνεις; Το ίδιο πράγμα της διαφήμισης. Ρουφάνε και τα λένε, λένε.
Από τον οπαδό-διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και τη διοίκησή του δεν περιμένεις να πάρουν θέση όπως έχει κάνει ο Αρσεν Βενγκέρ που ευνοήθηκε η Αρσεναλ και ζήτησε να γίνει ξανά το παιχνίδι. Περιμένεις όμως από τους άλλους. Αντε και έβγαλε ανακοίνωση χθες η ΑΕΚ. Ε, και τι έγινε; Αλλαξε κάτι; Στη Λιβαδειά ο Αρης ήταν έρμαιο των διαθέσεων διαιτητή και βοηθών. Βγήκε ο Πασιαλής και μίλησε για κατάφωρη αδικία, την οποία την είδε όλος ο κόσμος. Ε, και; Αλλαξε κάτι; Η ιστορία έγραψε νίκη του Λεβαδειακού, ο Μάνταλος πήρε και την ωραία του βαθμολογία και θα σφυρίξει ξανά και ξανά και ξανά. Οπως και όλοι οι υπόλοιποι. Οι διοικήσεις των ομάδων δίνουν την εντύπωση της αποχαύνωσης και των ανθρώπων που είτε δεν έχουν τα άντερα είτε (ίσως) είναι και αυτοί εξαρτώμενοι. Και επειδή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, επειδή ήδη γνωρίζουμε την τελική βαθμολογία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε στην πράξη τη διαφήμιση. Να συνεχίσουμε να ρουφάμε και να τα λέμε, λέμε. Αλλωστε δεν συνηθίζουμε να λέμε ότι εάν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον απολαύσεις;
Καληνύχτα μας. Ας… ρoυφήξουμε και τα… ξαναλέμε, λέμε.
Οσοι τον άκουσαν σίγουρα κατάλαβαν
Ο Γιώργος Λυσσαρίδης έλυσε τη σιωπή του χθες το μεσημέρι και μίλησε στο ράδιο Μετρόπολις και στον Κυριάκο Θωμαΐδη. Το βέβαιο είναι ότι όσοι τον άκουσαν αντιλήφθηκαν το μέγεθος, την προσωπικότητα, το ήθος και το ύφος αυτού του ανθρώπου που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και θα αντιλήφθηκαν πόσο εύστοχη ήταν η αρχική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να του ζητήσει να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΟΚ και να σχηματίσει εκείνος τη νέα διοίκηση.
Η στήλη σε ανύποπτο χρόνο, όταν μετά τη λαίλαπα Γούμενου η οικογένεια του ΠΑΟΚ αναζητούσε εναγωνίως διοικητική έντιμη, αξιοπρεπή, ηθική και ικανή σε όλα λύση, είχε κάνει λόγο για τον Γιώργο Λυσσαρίδη. Είχε κάνει λόγο επίσης για αθλητές που προσέφεραν πραγματικά και μάλιστα πολλά στον ΠΑΟΚ όπως ο Γιώργος Σκαρτάδος, ο Βασίλης Βασιλάκος. Το μειονέκτημα του Γιώργου Λυσσαρίδη για την ελληνική κοινωνία του σήμερα είναι το χαμηλό προφίλ του, η αγία σιωπή του και το ήθος του. Τη δική του ικανότητα, πέρα από το ήθος, το ύφος και την αξιοπρέπεια, δεν την έχει άλλος. Και την έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Και για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν (απλά για την ιστορία θα σας το αναφέρω) ο Γιώργος Λυσσαρίδης διέθετε ανάλογο ταλέντο με εκείνο του αγαπημένου του φίλου Γιώργου Κούδα. Οι παλαιότεροι το γνωρίζουν, αλλά και οι δύσπιστοι ας ρωτήσουν τον ίδιο τον Γιώργο τον Κούδα.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: