Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Χατζάρας: «Δεν είναι ντέρμπι το Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ»

Ένας γνώριμος στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Χατζάρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, τον νεαρό Ολαϊτάν, την καλή φετινή πορεία του «δικεφάλου» του βορρά αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη μας μίλησε και για τον ίδιο και πως ξεπέρασε το πρόβλημα κατάθλιψης που τον είχε καταβάλλει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Ολαϊτάν:
«Είναι ένα νέο παιδί, το παρακολούθησα πέρσι στη Β? εθνική. Για την ηλικία του είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και επιθετικογενής. Παίζει κυρίως πλάγια αλλά μπορεί να δέσει σε όλες τις τακτικές, και στο «φλατ» και στο «διαμάντι». Είναι σε νεαρή ηλικία και αξίζει ο κόπος να αποκτηθεί, μπορεί να επενδύσει κάποιος επάνω του.»

Για το αν θα «ταιριάξει» στον ΠΑΟΚ:
«Άλλο το μέγεθος μια ομάδας, άλλο το μέγεθος της άλλης. Μπορεί να τον βοηθήσει το κλίμα και η πορεία της ομάδας. Όλα είναι σχετικά και βοηθάνε τον ποδοσφαιριστή. Πάντως πιστεύω ότι είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν.»

Για τα χαρακτηριστικά του μεταγραφικού στόχου του ΠΑΟΚ:
«Έχει τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Είναι γρήγορος, καλός με τη μπάλα στα πόδια, καλός και στο ένας με έναν. Σουτάρει πολύ και δε διστάζει. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά για να ξεχωρίσει ένας ποδοσφαιριστής. Το ότι έχει ο ΠΑΟΚ νέους παίκτες δείχνει ότι έκανε δουλειά στις ακαδημίες. Όλες οι ομάδες πρέπει να στηριχτούν στους παίκτες τους. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε καθεστώς και υπάρχει μια αύρα. Στην ερημοποίηση του ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ είναι μια όαση. Εκεί πρέπει να «σταματήσουν» αρκετά... καραβάκια.»

Για τον Ολυμπιακό.
«Στην Ελλάδα υπάρχει ο Ολυμπιακός, υπάρχει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και μετά η Β και η Γ Εθνική. Ο Ολυμπιακός είναι αρματωμένος από παντού με πυρηνικά. Ανήκει σε άλλη λίγκα. Επομένως για μένα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τη 2η θέση, εκεί είναι η οροφή του. Βλέπεις Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που ήταν παραδοσιακά σε αυτές τις θέσεις, πως βρίσκονται πολύ χαμηλά. Λείπει ο Ηρακλής. Βλέπεις τις ομάδες που είναι οικονομικά καλά να ξεχωρίζουν. Πάντως το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας Β? Εθνικής.»

Για την ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ σαν μεγάλη ομάδα που είναι κουβαλάει ένα μέταλλο και αυτό δίνει βάρος στα παιδιά που παίζουνε και ενδεχομένως να μη μπορέσουν να το σηκώσουν. Ξεκίνησε άσχημα και πρέπει να το ξεπεράσει με θετικά αποτελέσματα. Αν έρθουν, θα το ξεπεράσει αλλιώς μπορεί να έχει προβλήματα. Η ΑΕΚ θα παλέψει για να σωθεί, είναι σε επικίνδυνη θέση και δεν έχει υλικό για να σηκώσει το βάρος. Πολύ σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ είναι ομάδα που δεν έχει περάσει ξανά τέτοια άσχημη κατάσταση και φαίνεται να μην μπορεί να τη διαχειριστεί.»

Για τα επόμενα ντέρμπι που παίζει ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει μόνος του και να χάσει. Δεν είναι δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ εκεί μέσα. Δεν είναι ντέρμπι για μένα, δεν έχει τη δυναμική ο Παναθηναϊκός που είχε τα αλλά χρόνια. Εγώ εξετάζω τη δυναμική των ομάδων, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον Παναθηναϊκό και καμιά ελληνική ομάδα. Με τον ολυμπιακό είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.»

Για τον ίδιο και το πρόβλημα κατάθλιψης που τον ταλαιπωρούσε:.
«Είμαι μια χαρά, χαίρομαι τη ζωή, τον ήλιο και αυτό έχει σημασία για τον κάθε άνθρωπο. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ήμουν δυνατός και τα ξεπέρασα. Δεν έπεσα ποτέ σε ψυχοφάρμακα. Ο μίσος πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατάθλιψη. Να μη φοβηθεί κανένας τίποτα. Ο καθένας βρίσκει ψυχική δύναμη και ξεπερνάει τα προβλήματά του. Επιβάλλεται να σηκωθείς αν πέσεις. Θα πρέπει να είσαι εξωστρεφής και να το συζητάς, δεν έχω ούτε ταμπού ούτε κομπλεξισμούς. Απολαμβάνω τη ζωή, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.»



πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: