Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ: "Εγκλωβισμένος" στη δεύτερη θέση

Πριν από κάθε ανάλυση, η οποία δεν αποκλείεται να είναι σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και υπερβολική, όσο ψάχνουμε να βρούμε κάτι στραβό ή σωστό στη σταθερή (από πλευράς αποτελεσμάτων) πορεία του ΠΑΟΚ...

ΠΑΟΚ: "Εγκλωβισμένος" στη δεύτερη θέση
Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης...
...είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε το εξής... Να δεχθούμε ότι αυτή η ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τη χάσει τελικά. Αν τα καταφέρει, τότε είναι που θα μιλούμε για ένα πραγματικό κατόρθωμα...

Προφανώς αυτό δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα και να σημειώνουμε και να σχολιάζουμε όσα βλέπουμε. Είμαστε πάνω από όλα δίκαιοι και διαπιστώνουμε ότι ο ΠΑΟΚ που δεν έθελξε με τις εμφανίσεις του, μιλώντας πάντα για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι αποτελεσματικός όταν χρειάζεται και για όσα χρειάζεται.

Ο ΠΑΟΚ του Δώνη, μα με γκρίνια, μα με απουσίες βασικών που εμείς νομίζαμε ότι θα παίζουν για πάντα (βλέπε Γκαρσία), κάνει τη δουλειά. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτή η ομάδα με έναν άλλο προπονητή, υποτίθεται καλύτερο του Δώνη, θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Το πολύ πολύ να ήταν μεγαλύτερη η διαφορά από τον Πανιώνιο. Από την άλλη, όλοι παραδέχονται -και έτσι είναι- ότι υπάρχει απόσταση από τον Ολυμπιακό και δεν είναι σε θέση για κάτι παραπάνω. Αυτό δημιουργεί λοιπόν ένα στενό μεν, αλλά ασφαλές πλαίσιο στο οποίο κινείται ο φετινός ΠΑΟΚ και δύσκολα θα τον... ξεβολέψει κάποιος. Αν τυχόν προκύψει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί παρά να έχει αυτοκτονικές τάσεις και δεν θα είναι οι αντίπαλοι που έχουν καλύτερες προϋποθέσεις για να τον ρίξουν από τη δεύτερη θέση.

Μέσα σε αυτά εντάσσεται και το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Με τον ρυθμό της ομάδας που διαχειρίζεται την έδρα της και με σύνολο που μοιάζει Κ-20, λόγω της συμμετοχής όλων των νεαρών, ο Πλατανιάς έπαιξε τον ρόλο του κομπάρσου και ήταν τελικά θέμα χρόνου η τελική επικράτηση.
Χωρίς να σηκώνει μεγάλη ανάλυση αυτό το 2-0 με τους Κρητικούς, υπάρχει ο πρωταγωνιστής Σαλπιγγίδης κι ο Λίνο που έδωσε την εικόνα καλύτερης οργάνωσης όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο στα σημαντικότερα «στιγμιότυπα» του αγώνα.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: