Γροθιά στην κρίση από την UEFA και ο Μισέλ Πλατινί συνεχίζει ακάθεκτος για τη δημιουργία μιας νέας μορφής... Euro. Στον χάρτη η Αθήνα, φαβορί η Κωνσταντινούπολη!
H κρίση φέρνει αλλαγές και η UEFA δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια! Τα σχέδια του Πλατινί για το Euro 2020 μπαίνουν σε... εφαρμογή, στις 7 Δεκεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για να μπει το πλάνο στην τελική ευθεία. Όλα δείχνουν συμφωνία και είναι πιθανό αυτή να επικυρωθεί τον Γενάρη του 2013!
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και ο Μισέλ Πλατινί δεν θέλει να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις χώρες. Οι σκέψεις του; Ένα νέο... Champions League, με πολλές έδρες, και μόλις τρία ματς στη χώρα που θα αναλάβει τη διοργάνωση, δηλαδή οι δυο ημιτελικοί και ο τελικός.
Οι σκέψεις κάνουν λόγο για 13 διαφορετικές έδρες στην Ευρώπη, ανάλογα φυσικά με τις υποδομές που υπάρχουν, αλλά και τις εγγυήσεις που θα δώσουν οι χώρες. Οι πρώτες πληροφορίες καθορίζουν τον αριθμό των ομάδων στις 24(!), ενώ η Κωνσταντινούπολη φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ως η χώρα - φαβορί για τα τρία τελευταία ματς της διοργάνωσης!
Βέβαια, αν η Τουρκία πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, είναι δύσκολο να πάρει και το EURO. O χάρτης πάντως που βγαίνει προς τα έξω και από τα ξένα ΜΜΕ έχει μέσα και την Αθήνα ως έδρα, όπως και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες.   O... χρόνος λοιπόν θα δείξει αν η χώρα μας καταφέρει να φιλοξενήσει σπουδαίες αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.



πηγή: gazzetta.gr