Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λίγο έλειψε να σπάσει…!!


Λίγο έλειψε να σπάσει…
Το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της ΑΕΚ πέτυχε ο Ολυμπιακός. Το χθεσινό 0-4 του ΟΑΚΑ ακολουθεί το 1-5 που κρατάει από τις 26 Νοεμβρίου 1972. Μία επίδοση που είχε σημειώσει πριν από μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός ισοφάρισαν χθες οι Πειραιώτες. Μετά τον Τοροσίδη, ο Μήτρογλου. Σημαντική η χθεσινή μέρα για τον «Σάλπι». Ιδιαίτερη σημασία έχει το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 10ης αγωνιστικής

  Ιστορία έγραψε χθες ο Ολυμπιακό με το 0-4 που νίκησε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, αφού πρόκειται για την αμέσως μεγαλύτερη του εκτός έδρας νίκη επί των «κιτρινόμαυρο» μετά το 1-5 στις 26 Νοεμβρίου 1972. Οι Πειραιώτες ακόμα και εντός έδρας έχουν μόνο δύο νίκες με 4-0 επί του «Δικεφάλου», το 1965-66 και το 1973-74. Το ρεκόρ, φυσικά, είναι τα δύο 6-0 των «ερυθρολεύκων», το 1980-81 και το 2010-11.

  Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, πριν από τον Κώστα Μήτρογλου, που είχε πετύχει δύο γκολ σε εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης στην προηγούμενη νίκη της ομάδας μέσα στο ΟΑΚΑ (2-1 στις 19/9/2009).

  Το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Εννιά νίκες και μία ισοπαλίες είχε μόνο ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1994/95, αλλά πολλά χρόνια νωρίτερα υπήρξε το «δέκα στα δέκα» του Ολυμπιακού την αγωνιστική περίοδο 1966/67.

  Με το πρώτο γκολ που σημείωσε στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός έφτασε τα 150 κόντρα στην ΑΕΚ στην ιστορία των ντέρμπι, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Επίσης, το τέρμα του Φουστέρ ήταν το υπ' αριθμόν 300 που δέχθηκε η «Ενωση» εντός έδρας στην Α' Εθνική.

  Σημαντική ήταν η χθεσινή ημέρα για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ τη φετινή σεζόν, συμπληρώνοντας τις 300 συμμετοχές στην Α’ Εθνική. Ο 31χρονος παίκτης είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον «Δικέφαλο του Βορρά» στις 25/8/2002, στη νίκη με 4-1 επί του Παναθηναϊκού, αν και είχε γίνει επαγγελματίας (και μάλιστα με συμμετοχή και γκολ στην Ευρώπη), τρία χρόνια πιο πριν.

  Τα δέκα γκολ στην καριέρα του έφτασε ο Θανάσης Καραγκούνης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τέσσερα γκολ στην Α' Εθνική, άλλα τόσα στη Γ' (με τον Φωκικό, το 2008-09) και δύο στο Κύπελλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όποτε σκοράρει, οι ομάδες του δεν χάνουν!

  Για τρίτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη κατηγορία ο Φώτης Κηπουρός απέκρουσε πέναλτι. Την περσινή σεζόν, όντας παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, είχε πει «όχι» στον Γραμμόζη της Κέρκυρας και το 2008, με τη φανέλα της Λάρισας, είχε αποκρούσει το χτύπημα του Αντερσον.

  Τις 450 ήττες μακριά από τη Νέα Σμύρνη έφτασε ο Πανιώνιος στην Α’ Εθνική, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει ηττηθεί 60 εντός και εκτός έδρας.

  Ιδιαίτερη σημασία έχει το χθεσινό γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλο, αφού είναι το πρώτο που σημειώνεται σε αγώνα Πανθρακικού-Αστέρα Τρίπολης στην Κομοτηνή. Και οι τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις είχαν λήξει χωρίς να μπει κάποιο γκολ από τις δύο ομάδες. Εν τω μεταξύ, ο Μάρτον Φούλοπ, επίσης, δέχθηκε γκολ ύστερα από 338 λεπτά.

  Το πρώτο πέναλτι της καριέρας του μετά από τρεις εύστοχες εκτελέσεις έχασε στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ταυτόχρονα, όμως, ο διεθνής επιθετικός έφτασε τις 100 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα: 77 στην Α' και 23 στη Β' Εθνική. Το ντεμπούτο του 24χρονο φορ ήταν στις 24/2/2007, στην ήττα (1-3) του ΠΑΟΚ από τη Λάρισα μέσα στην Τούμπα.

  Ο Λεβαδειακός σκόραρε ύστερα από πέντε σερί «στείρους» αγώνες. Ομως, το γκολ του Ζησόπουλου μπήκε στο 22', ακριβώς 545 αγωνιστικά λεπτά μετά το προηγούμενο, πάλι από τον ίδιο παίκτη, στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ετσι, καταρρίφθηκε το αρνητικό ρεκόρ του 2007-08 (531 λεπτά χωρίς γκολ).

  Δεν ήταν μόνο για τους τέσσερις μεγάλους σημαδιακή η 10η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έφτασαν τα 1.700 παιχνίδια στην Α' Εθνική, αλλά μαζί τους γιόρτασε και ο ΟΦΗ, ο οποίος συμπλήρωσε το Σάββατο 1.200 αγώνες στην κατηγορία. Οι Κρητικοί έχουν 457 νίκες, 278 ισοπαλίες και 465 ήττες και βρίσκονται στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: